2023.12.08., péntek - MáriaZalaegerszeg időjárása

Rövidhírek

Viperával támadt, mert kutyáit fotózták

2023. november 09. csütörtök, 17:32
Közlemény
A Keszthelyi Járásbíróság a 2023. november 8. napján megtartott tárgyaláson jogerős ítéletet hozott annak a férfinek az ügyében, aki zokon vette, hogy kutyáit fotózzák.

A vádlott 2022 júniusában családi házának udvarán tartózkodott, amikor észrevette, hogy a szemközti oldalon álló sértett figyeli és elővesz egy fényképezőgépet. A férfi a vádlott szabadon engedett kutyáiról akart képet készíteni, mivel az utóbbi időben sok bosszúságot okoztak a környék lakóinak, s emiatt a jegyzőhöz kívánt fordulni. Erre a vádlott magához vett egy teleszkópos botot (viperát), kifutott az utcára és a kezében lévő bottal a sértettet fejen ütötte, majd úgy meglökte, hogy a férfi a vízelvezető árokba esett. A vádlott ezt követően magára hagyta a 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett sértettet. 

A Keszthelyi Járásbíróság a vádlottat bűnösnek mondta ki felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettében és testi sértés vétségében, ezért őt 480.000 forint pénzbüntetésre ítélte. A büntetés kiszabásakor enyhítő körülményként értékelte, hogy a férfi beismerte bűnösségét és megbánta tettét, büntetlen előéletét, továbbá az időmúlást. Súlyosítóként, hogy a bűncselekményt két kiskorú személy jelenlétében követte el, valamint az erőszakos bűncselekmények elszaporodottságát.

Az ítélet jogerős - tájékoztatott   Dr. Bartalné dr. Mentes Judit, sajtószóvivő.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK