2021.09.17., péntek - ZsófiaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Marihuána fogás Nagykapornakon

2017. szeptember 05. kedd, 09:31
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Egy összehangolt rendőri akció keretében augusztus 31-én egy 108 növényből álló marihuána-ültetvényt találtak a nyomozók a nagykapornaki Városhegyen. A növényekből készített drog több 10 millió forintot ért volna a feketepiacon, ha értékesítésre kerül.

A részletekről Andor László őrnagy, a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője számolt be sajtótájékoztató keretében. Elhangzott: augusztus 20 után érkezett hozzájuk a bejelentés, hogy Zalaegerszegtől 15 kilométerre marihuána-szerű ültetvény van a település melletti hegy egyik ingatlanán. A rendőrök augusztus 31-én vonultak a helyszínre, ahol két – egy 64- és egy 44 darab növényből álló – ültetvényt találtak a szemle során. A növények különböző fejlettségi fázisban voltak; 2 centiméteres és közel 180 centiméteres is volt közöttük. A szakértők szerint még egy-két hónap kellett volna ahhoz, hogy beérjen a „termés”, és utána értékesíteni lehessen a cannabisból készült drogot.

Az egyik gyanúsított zalaegerszegi

Az osztályvezető elmondta: az akció keretében a helyszínen elfogtak egy 32 éves férfit (az ingatlan tulajdonosának fiát), majd nem sokkal később annak szintén 32 éves zalaegerszegi társát. Mindkettőjüket gyanúsítottként hallgatták ki az ügyben. A nagykapornaki ingatlanon és a zalaegerszegi férfi lakásában is a cannabis termesztéséhez szükséges vegyszereket, és más eszközöket is találtak (többek között ventilátorokat, melegítőlámpákat, szigetelt sátrat).

A nagykapornaki férfi nem tett vallomást, társa igen, de tagadta, hogy köze lenne a bűncselekményhez. Andor László hozzátette: mindkét gyanúsított büntetett előéletű. A kapornaki férfi ellen többek között zaklatás, emberrablás, garázdaság miatt indult korábban eljárás, a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények mellett. A zalaegerszegi fiatalember sem ismeretlen a rendőrök és az igazságszolgáltatás előtt, hiszen őt többek között csalás, okirathamisítás, kábítószerrel való kereskedelem miatt büntették régebben.

A két gyanúsítottat a zalaegerszegi járásbíróság szeptember elsején előzetes letartóztatásba helyezte. Öttől tíz évig terjedő szabadságvesztésre számíthatnak.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK