2024.06.20., csütörtök - RafaelZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Aquacity jótékonysági nap: adományátadás

2023. szeptember 14. csütörtök, 11:44
Szerző és fotó: Antal Lívia
Az idén 175 éves Zala Megyei Szent Rafael Kórház javára ajánlották fel a szervezők a 21. alkalommal megrendezett AquaCity jótékonysági nap és főzőverseny bevételét. A további felajánlásokból 10 millió 823 ezer 800 forintra kiegészült összeg jelképes átadását a városházán tartották. A támogatást a fül-orr-gégészeti osztály eszközfejlesztésére fordítják.

A fül-orr-gégészeti osztály kapja a támogatást

Elöl: Vigh László, dr. Gasztonyi Beáta, Balaicz Zoltán és dr. Török László,
hátul: Bíró Botond, Bali József és Bánhegyi Péter

A sajtótájékoztatón Balaicz Zoltán polgármester ismertette összegszerűen a bevételeket. Elmondta, a rendezvényen mintegy 10,5 millió forint gyűlt össze. Ebből az 58 főzőcsapat ételeinek eladásából 3 millió 254 ezer forint, a 3254 látogatónak eladott belépőjegyből 3 millió 959 ezer forint folyt be. A jótékonysági napot követően a 27 cég mellé még négy csatlakozott, így az általuk felajánlott összeg  3 millió 610 ezer  forintra emelkedett, a végösszeg pedig 10 millió 823 ezer 800 forintra. Valamennyi közreműködőnek köszönetét kifejezve azt, mondta, örömére szolgál, hogy most átadhatják a kórháznak a támogatást, segítve az egészségügyi intézmény eszközfejlesztését, és az ott folyó szakmai munkát. Kiemelte, a város a jótékonysági rendezvények mellett szakemberlakások, elektromos autók és parkolási lehetőségek biztosításával is segítette a kórház működését. A 175 éves jubileum méltó megünnepléséhez is támogatást nyújtott.

Az AquaCity jótékonysági nap és főzőverseny bevételét ezentúl mindig a kórház javára ajánlják fel, javasolta Vigh László országgyűlési képviselő. Mint mondta, ez egy olyan nemes cél, amelyre sokan felfigyelnek. Sokakat vonz, a látogatók egy része kifejezetten emiatt jön el, és vásárol belépőjegyeket és ételeket. Méltatta továbbá a főzőcsapatokat, akik saját keretből készítik a finomabbnál finomabb ételeket.

A Zala Megyei Szent Rafael Kórház az elmúlt három évben már másodjára volt kezdeményezettje az AquaCity jótékonysági napnak, emelte ki dr. med. habil Gasztonyi Beáta PhD. A főizgató elmondta, az év elején a várossal aláírt együttműködésben, ez még nem szerepelt a közösen tervezett jubileumi programok között. Hangsúlyozta, bónuszként kapták ezt a lehetőséget. Köszönetét kifejezve azt mondta, ahogy két évvel ezelőtt, idén is a kórház mögé állt az egész város, az önkormányzat, az AquaCity, cégek, intézmények és magánszemélyek. Maga a kórház is négy főzőcsapatot indított.

Dr. Török László osztályvezető főorvos (jobbra) elmondja, milyen eszközök beszerzésére fordítják a támoagatást

A kezdeményezett fül-orr-gégészeti osztály is, találékonyan ők voltak a „FOG tündérek”. Dr. Török László osztályvezető főorvos elmondta, három eszközt vásárolnak a támogatásból. Egy professzionális mikroszkópot az ambuláns ellátás során a státuszfelméréshez és a diagnózis megállapításához. Továbbá az utóbbit segítve két korszerű diagnosztikai eszközt szereznek be a hallásvizsgálatokhoz, amellyel már kiskorban kiszűrhetők a kezdeti hallásproblémák.

Az adományátadáson a jótékonysági nap valamennyi szervezőjének, céges és civil támogatójának köszönetét fejezte ki Bali József, az Ispita Alapítvány kuratóriumi elnöke, Bánhegyi Péter, a Zalaegerszegi Létesítményfenntartó Kft. ügyvezetője, valamint Bíró Botond, az AquaCity létesítményvezetője.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK