2022.05.20., péntek - Bernát, FelíciaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Civil információs nap díjátadással

2019. szeptember 04. szerda, 21:12
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Zalaegerszegre is ellátogatott a Civilinfo-NEA 2020 című országos rendezvénysorozat, mely a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) jövő évi pályázatairól tájékoztatja a civil szervezeteket.

A város dísztermében létrejött találkozót a Zala Megyei Civil Információs Centrum szervezte és koordinálta. Az esemény vendége Szalay-Bobrovniczky Vince, civil és társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár volt. A résztvevőket köszöntötte Vigh László országgyűlési képviselő és Balaicz Zoltán polgármester is.

Aktuális pályázatokról is tájékozódtak

Civilek és vállalkozók: a cél a két szféra közti kapcsolat erősítése

Elhangzott: a civil szervezetek egy-egy település életében nagyon fontos szerepet töltenek be, hiszen számos oktatási, kulturális, szabadidős, vagy szociális feladatot vállalnak fel, jótékonysági programokat szerveznek. Sokszor pedig épp ők lesznek a jótékonysági események kedvezményezettjei is. A civilek véleményére, szakmai tapasztalatára a döntéshozók, városvezetők is sokszor kíváncsiak. Nem ritka, hogy egy-egy projekt kapcsán közös munkát végeznek.

A társadalmi szervezeteket az állam is igyekszik kiemelten támogatni különféle pályázati lehetőségekkel. Szalay- Bobrovniczky Vince elmondta: október elsejétől lehet pályázni a NEA 2020-as projektjeire. Az országjárást annak érdekében kezdeményezték, hogy szeptember folyamán a szervezetek részletes és pontos tájékoztatást kaphassanak a civil területet érintő aktualitásokról, pályázatokról. Az idei évben civil célokra 284 milliárd forintot osztottak szét.

Szalay- Bobrovniczky Vince államtitkár mondott beszédet

Az államtitkár hozzátette: Zala megyében 2200 civil szervezet működik, a 2019-es évre meghirdetett pályázatokra 414-en jelentkeztek, s ebből 177-en nyertek is. Ez a szám meghaladja az országos átlagot. Reméli az októberben meghirdetett pályázatok is népszerűek lesznek a zalai civilek körében. A megfelelő tájékoztatás érdekében az államtitkárság elkészített egy civil kézikönyvet is, mely hamarosan eljut a szervezeteket koordináló központokba. Ebben hasznos ötleteket és információkat lehet találni a most kiírt projektekkel kapcsolatban.

A zalaegerszegi eseményen sor került a Zala Megyei Civil Információs Centrum által idén alapított „Év Zala megyei adományozói” díj átadására is. Ezzel kapcsolatban Czotter Csabáné, a centrum vezetője elmondta: a civilek és a vállalkozói szféra közötti kapcsolat ápolása, erősítése, valamint az adományozói kultúra fejlesztése érdekében alapították a díjat. Az elismerést olyan vállalkozások kaphatják, akik támogatják valamely civil szervezetet, vagy annak programjait. A díjra maguk a szervezetek ajánlanak cégeket.
     
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK