2024.07.13., szombat - JenőZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Esély sportnap, integráció és presztízs

2019. május 14. kedd, 18:48
Szerző: Bánfi Kati; B.K.
A fogyatékkal élők nagyobb társadalmi elfogadottsága miatt rendezi meg évek óta a Zala Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház az „Esély Sportnapot” és az amatőr csörgőlabda bajnokságot.

Az idén a program a hátrányos helyzetűeket felkaroló szervezeteket támogató spinning jótékonysági kerékpározással is kibővült, nagy sikert aratva. Bognárné Bengő Hajnalka szervező, a CSEÖH irodavezetője elmondta, a vártnál nagyobb népszerűséget hozott a spinning, amikor is bárki kerékpárra pattanhatott és adott időig tekerve a kerékpárt, pontokat szerzett az érintett szervezetek. Jelsül a megyéből 12, hátrányos helyzetű embereket felkaroló egyesületet. A legtöbb ideig tekerő csoport pedig a CSEÖH által felajánlott 50 ezer forintos támogatásban részesült. 

Az esély sportnap része az immár V. alkalommal megrendezett amatőr csörgőlabda bajnokság is. A szervezők elmondták, immár presztízs a közintézmények és civil szervezetek képviselőinek az ezen való részvétel. Ebben az évben 16 csapat nevezett a megye egész területéről a speciálisversenyre, és az idén volt a legnagyobb számú az integrált csoportok száma. Magát a játékot a második világháború után fejlesztették ki látássérülést szenvedett hadirokkantak számára. 

A rendezvénynek az Apáczai Művelődési Központ adott otthont. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK