2019.12.11., szerda - Árpád Zalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Ezer lámpás a csellengőkért

2016. május 30. hétfő, 21:32
Címkék: Gazdaság
Idén is csatlakozott Zalaegerszeg az országos Ezer Lámpás Éjszakája civil akcióhoz, melyre az Egerszeg Fesztivál keretében került sor vasárnap este. A Dísz téren rengeteg ember gyűlt össze, hogy egy-egy lufiba tett LED-es égőt eresszen az ég felé; hogy az eltűnt fiatalok a fény hatására hazatalálhassanak.

Az Ezer Lámpás Éjszakája kampány 2011-ben indult útjára azzal a céllal, hogy a társadalom figyelmét felhívják a gyermekeltűnések jelenségére, annál is inkább, mert a szám évről évre nő. Míg 2010-ben körülbelül 11 ezer fiatalkorú eltűnését jelentették be Magyarországon, ez a szám tavaly már 17 ezer fő volt; vagyis majdnem annyi gyerek tűnik el hosszabb vagy rövidebb időre minden évben, mint amennyi egy kisváros lakosságszáma. Ennél is sokkolóbb adat, hogy évente nyolcvan-száz kiskorú nyomtalanul tűnik el.

A lufieregetős akció erre a komoly problémára "világít rá". Jelképesen pedig a fénnyel akar segíteni az eltűnt gyerekeknek, hogy hazataláljanak.

A Dísz téren koncertek és rendőrsági bemutató is kísérte az eseményt, mely ezúttal épp Gyermeknapra esett. Eredetileg azonban az Eltűnt Gyermekek Világnapjához (május 25.) kapcsolódik a kampány.

Írta: -pet; Fotó: -pP-

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK