2024.02.21., szerda - EleonóraZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Jótékonysági gálaest, hogy megújulhasson

2017. október 04. szerda, 15:32
Szerző és fotó: Antal Lívia
Kiállítással, zenés, táncos, verses jelenetekkel mutatkoznak be a zalaegerszegi Szent Rafael Kórház orvosai, szakápolói október 28-án, a Keresztury VMK-ban tartandó jótékonysági gálaeseten. A nem mindennapi program a fizioterápiás osztály medencéjének felújítását szolgálja, hozzájárulva a mára ugyancsak elhasználódott 30 éves medence rekonstrukciójának 30 millió forintos költségéhez.

Az előzményekről Eichinger Attila, az Ispita Alapítvány kuratóriumának elnöke számolt be a jótékonysági gálaesttel kapcsolatos sajtótájékoztatón. Elmondta, hogy a kezdeményezés három évvel ezelőtt indult, akkor egy megyei cégtől a medencetér és az öltözők felújításához szükséges burkolatot kapták meg. (A medence belsejéhez speciálisabb burkolat kell.) Az akciónak nagyobb lendületet adva a kuratórium arról döntött, hogy az szja 1 százalékából kapott támogatásokat a medencére költi. Felkeresték továbbá a megye vállalkozásait, majd a büdzsé az idei Aquacity jótékonysági nap 3,1 millió forintos bevétel-felajánlásával is gyarapodhatott. A jelenleg rendelkezésre álló összeg azonban így is csak mintegy egyharmada a 30 millió forintos felújítási költségnek. A továbblépés érdekében merült fel a jótékonysági gálaest megrendezése 3000 forintos belépőjeggyel, illetve 1000 forintos támogatójeggyel azoknak, akik nem tudnak részt venni az eseményen.

Flaisz Gergő, dr. Halász Gabriella, dr. Kecskés Gábor és Eichinger Attila

Ez valóban rendkívüli est lesz, melyen bemutatkozhatnak munkatársaik, akik a képző és előadó-művészetek iránti affinitásukról már több házon belüli rendezvényen tettek tanúbizonyságot, fűzte hozzá dr. Halász Gabriella, a kórház főigazgatója. Úgy vélekedett, ez az összefogás üzenetértékkel bír kórházon belül és kívül egyaránt. Egyúttal kifejezhetik köszönetüket a város lakosságának mindazon jótékonysági rendezvényen való részvételért, amelyek kórházi fejlesztések megvalósítását segítették elő. Mint mondta, nagyon bízik abban, hogy jól sikerül a program, melyre magas szintű művészi igényességgel és sok meglepetéssel készülnek kollégáik.

A felkészülés már jó ideje megkezdődött, többek között próbálnak Molnár Ferenc: Marsall című egyfelvonásos színművének szereplői, ahogy a FÜLIGSZÍV Band is. Mindkét előadásban részt vesz dr. Kecskés Gábor orvos-igazgató, aki egyben az együttes tagja is. Elmondta, hogy az elnevezésben az ig-et, mint igazgatást ő képviseli, dr. Péter József osztályvezető főorvos és fia a fül-orr-gégészetet, dr. Vigh András pedig a szívsebészetet. Hozzátette, a többfajta műfajt felölelő előadások kizárólag a kórház munkatársainak produkciói, a lelkesedés mellett kis izgalommal is készülnek a különleges eseményre.

A Keresztury VMK felajánlásának köszönhetően sikerült is méltó helyszínt találni mindehhez. Flaisz Gergő igazgató megtiszteltetésnek nevezte, hogy ebben a fontos ügyben a közművelődési intézmény a kórház mellé állhat. A jótékonysági est megrendezéséhez térítésmentesen biztosítják a helyiségeket és a személyzetet.

A felújításra váró hidroterápiás medence

Az érdeklődők tombolajegyek vásárlásával is támogathatják a medence-felújítást. Az Ispita Alapítvány kuratóriuma a tombolanyeremények tekintetében is kéri a cégek segítségét. A jótékonysági est bevétele várhatóan nem fogja pótolni a hiányzó összeget a felújításhoz, így újabb akciókat szerveznek majd. A pénzadományok mellett szívesen vennék a kivitelezési munkákra szóló felajánlásokat is.

A fizioterápiás osztály medencéjének betegforgalma eléri a tízezres nagyságot évente. A rekonstrukció harminc százalékkal növelné meg kapacitását, mely így jobban kiszolgálná a járóbeteg-ellátást, valamint a gyermekgyógyászati rehabilitációt is.

A jótékonysági estre péntektől válthatók jegyek Zalaegerszegen, a Keresztury VMK-ban, valamint a Szent Rafael Kórház fizioterápiás osztálya felvételi pultjánál és a Rendelőintézet negyedik emeleti 401-es irodájában. Aki nem szeretne lemaradni az igencsak különlegesnek ígérkező eseményről, vásároljon mielőbb jegyet, mivel a színházterem befogadóképessége csak 300 fő.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK