2021.11.27., szombat - VirgilZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Kanárik, pintyek, papagájok

2017. február 20. hétfő, 19:28
Szerző: Nemes Norbert Fotó: N. N.
A Keszthelyi Galamb és Kisállattenyésztők Egyesülete (KEGAKE), kisállat fajtabemutató kiállítást rendezett Cserszegtomajon, a Vadász utcai kultúrházban, a közelmúltban.

 A tavaszias időjárás sok kisgyermekes családot vonzott a rendezvényre, ami ezúttal is a helyi önkormányzat támogatásával jött létre. A tombolával kísért esemény érdeklődői megtekinthettek tengeri malacokat, kanárikat, pintyeket, papagájokat, fürjeket, galambokat, nyuszikat, díszbaromfikat, hörcsögöket is. A „szőrös és tollas kisállat-tárlatra” óriás és törpe változatban is elhozták kedvenc „neveltjeiket” a keszthelyi és környékbeli tenyésztőkön kívül zalaegerszegi, zalalövői, vindornyaszőllősi, monostorapáti, sárhidai, sümegi, csabrendeki, ajkai, balatonmagyaródi, balatonszentgyörgyi, zalahalápi, tapolcai, és lesenceistvándi állatbarátok.

Kisállat fajtabemutató Cserszegtomajon

A szervezők nevében Tolvéth Gyula, a KEGAKE titkára elmondta, immár ötödik alkalommal rendezték meg a programot, amelyen ezúttal az amerikai show racer katonagalambok számítottak a legkülönlegesebbnek. Több óvodában előzetesen is meghirdették az állatkiállítást, ahol a gyerekek könnyűszerrel beavatódtak a felelős állattartás alapjaiba. A tenyésztési kedv föllendítésében érdekelt szervezők ismét örömmel vették a nagy érdeklődést. Az állategészségügyi hatóságoknál is nyilvántartásba vett fajtabemutatóra nem csupán a tenyésztők jöttek el, de szép számban érkeztek unokás nagyszülők is, nyuszi simogatásra, nézelődésre. Az állatokat terápiás, sőt nevelési célokra is eredményesen használni lehet, ezért egyre több városi szülő is úgy dönt: egy kisállat nevelése, gondozása hasznos a csemetéjének.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK