2023.03.31., péntek - ÁrpádZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Kistolmács kívánalma

2017. augusztus 25. péntek, 17:38
Szerző és fotó: Nemes Norbert
Kora reggel, kitűnő időjárási körülmények között, hagyományos horgászversennyel indítottuk a VII. Kistolmácsi Falunapot, melyen ezúttal is sok százan tették tiszteletüket. Kilenc csapat nevezésével startolt a sárkányhajó gyorsulási verseny, majd a főzőverseny. A gyerekeket hagyományos népi játékokkal, ugrálóvárral, arcfestéssel, hőlégballonozással és tetoválással vártuk – foglalta össze a családi falunap délelőtt történt eseményeit Birkás Zoltán polgármester.

A szabadtéri szentmise alkalmával Farkas Károly plébános Isten áldását kérte a szabadidőpark területén leállított autókra, motorokra és járművekre, illetve azok tulajdonosaira. A kemping mellett elhelyezett, a motorbalesetben elhunytaknak állított emlékmű megkoszorúzását követően a színpadon jutalmaztuk az iskolánkban jó és kitűnő tanulmányi eredménnyel végzett 11 diákunkat, valamint díjaztuk a falunapi versengések helyezettjeit. Négy csapat nevezett a főzőversenyre. Készült zalai halászlé, szegedi halászlé, roston sült fogas prószával és juhtúróval, tejfölös pulykaragu továbbá marhapörkölt galuskával. A gasztronómiai vetélkedés győzteseként a Mura Pecások csapatát hirdettük ki. A vasi csapat második, a szolnoki csapat harmadik, a Laci-konyha a negyedik helyen végzett.

A felnőtt horgászversenyt a Horvátországból érkezett Joszip Orsos nyerte meg, megelőzve Godinek Szabolcsot és Darko Bockast. Az ifjúsági kategória első helyezettjeként Kovács Albertet, másodikként, Sánta Milánt, harmadikként Tóth Boldizsárt köszöntöttük. A sárkányhajó-bajnokság első díját a nagykanizsai rendőrök csapata kapta. A fiatalok és idősebbek körében is nagy sikert aratott a Lendvai Tűzoltó Egyesület haboltó bemutatója. A Letenyei Alapfokű Művészeti Iskola növendékeinek műsorát, a bocföldei „Ciklámen” néptánccsoport fellépőit és a letenyei zumba csoport tagjait is tapssal fogadta a közönség. Egyórás mulatós zenei műsorával bemutatkozott Postás Józsi. A báli zenéről és a kitűnő hangulatról késő estig pedig Bazsi Boy gondoskodott.

Nemrégiben 4,2 millió forint felhasználásával modernizáltuk az orvosi rendelőnk összes helyiségét, de felújítottuk a volt tűzoltó szertárat is, ahol a közmunkásaink az eszközeiket, szerszámaikat tárolják. A helyben termelt zöldségek elhelyezésére beszereztünk egy óriási hűtőkonténert is. A belterületi utak, járdák felújítására 11 millió forintot nyertünk. Folyamatban van a külterületi, zártkerti utak felújítása, a ravatalozó rendbe hozása és a temetői kerítés építése. A röplabdapálya közelében egy új játszótér kiépítését tervezzük.

Többfunkciós traktort is szeretnénk beszerezni, de nem felejtkezünk el az elöregedő falu idős rászorultjairól sem. Nekik az ebéd kiszállításában, a gyógyszereik beszerzésében is segítséget adunk. Beiskolázási támogatással tíznél több helyi diákot támogatunk. A kistolmácsi szabadstrand és horgásztó vízminősége kiváló és örvendetes, hogy évről-évre egyre többen keresik föl a 11 hektáros büszkeségünket.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK