2022.08.15., hétfő - MáriaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Segítő kezek az autista védőotthonnak

2020. július 11. szombat, 12:51
Szerző: Bánfi Kati; Fotó: B.K.
Az évek óta anyagi nehézségekkel küzdő Boncodföldei Autista Védőotthon lakói, dolgozói számára eddig mindig akadt segítő kéz. Számos jótékony akció, adakozók, a támogató alapítványi munka mind hozzájárult, hogy ha csak hónapról hónapra is, de fent tudjanak maradni. Most új lehetőségként licitcsoport alakult a segíteni szándékozóknak.

 Vannak, akik gondolnak rájuk

Felajánlható ajándéktárgyak, szolgáltatások képezik a közösségi oldalon június közepén alakult licitcsoport alapját. Egy hétig lehet licitálni majd a megadott számlaszámra a pénzt átutalni. Jakab Károlyné intézményvezető, egyben a támogató alapítvány elnöke tájékoztatott erről. Megnyugvással tette hozzá, hogy sikeres az akció, egy hét alatt közel 300 ezer forint bevétel folyt be ebből hozzájuk. Év végéig 15 millió forintra lenne szükségük, ennek egy harmada áll jelenleg rendelkezésre.

Jakab Károlyné

- A bérek mellett a rezsit, és egyéb költségeket is elő kell teremteni. Mindezt az állami támogatás nem fedi le teljesen. Jelenleg 13 lakónk van, 14 és 34 év közöttiek. Az intézmény jellemzője a családias légkör. Az ételeket helyben főzzük, ez egyrészt költségtakarékos, másrészt az autistáknál jellemző szelektív étvágyat, illetve az életkorból adódó tápanyagigényt így tudjuk a leggazdaságosabban megoldani. A jószándékú gyűjtő akcióknak köszönhetően tartós élelmiszerkészletünk is van, amit így gazdaságosan ki tudunk használni. Minden sok kis részletre figyelve tudunk csak fennmaradni. Jelenleg anyagi téren októberig rendezettek a dolgok. 

- A licitcsoport mellett lesz-e valamilyen akció mostanában?

- A korlátozások miatt elmaradt a hagyományos jótékony futás tavasszal. E helyett nyáron, az Alsóerdőn szervez Hegyi Alexandra jótékony futást július 13-án. Ősszel hasonló sportos rendezvényt ajánlottak fel zalaegerszegi üzletépítők, illetve november 21-én a Városi Hangverseny és Kiállítóteremben lesz jótékonysági est a javunkra a Hetednapi Adventista Egyháznak köszönhetően. De számítunk még a személyi jövedelemadóból befolyó támogatásra. Bő egy hét után sikeresnek mondható a licit csoport is, melyet folyamatosan kívánunk működtetni. Szerencsére időnként váratlan felajánlók is kopogtatnak nálunk. Nagy meglepetés volt, hogy a kollégák is kaptak ajándékot, ezt először nem is értettük. De nagyon jól esett, hogy valaki ránk is gondolt, különösen az elmúlt 3 hónap bezártság után.

- A napi létszükséglet mellett mi a következő prioritás?

- Az udvari játszótér felújításra szorul. Ehhez faanyagra és önkéntes munkára egyaránt szükségünk van. Szeretném hangsúlyozni, hogy mindenkinek nagyon köszönjük, aki bármilyen módon támogatott minket és erre a jószándékra a jövőben is szükségünk lesz. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK