2024.05.26., vasárnap - Fülöp, EvelinZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Több száz jelmezes felvonuló űzte el a telet Zalaegerszegen

2024. február 13. kedd, 18:59
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Fánkvásár és jelmezes felvonulás várta a zalaegerszegieket február 13-án, azaz húshagyó kedden. A városi farsang a hagyományokhoz híven jótékonysági fánkvásárral vette kezdetét.

 Fánkvásár és karneváli hangulat húshagyó kedden

Az Art Mozi oldalsó bejárata mellett már a délutáni nyitás előtt óriási volt a tülekedés. A nyolc csapat által sütött, körülbelül 2700 fánk gyorsan fogyott, és szépen telítődtek az adománygyűjtő üveggömbök, dobozok is. A bevétel az önkormányzat döntése értelmében a városi farsangot szervező Nagycsaládosok Zalaegerszegi Egyesületét illeti.

A jótékonysági fánkvásár után indult a belvárosi jelmezes felvonulás. A résztvevők a mozi előtt gyülekeztek 17 óra előtt, és a menet is innen indult, egészen a Kossuth utcai gyógyszertárig. Majd onnan a Dísz térre vándorolt a karneváli tömeg, ahol kezdetét vette a jelmezek értékelése, és a díjazás. Idén több mint húsz csapat, azaz 700-nál is több fő vett részt a mulatságban. Óvodai- és iskolai csoportok, intézmények, egyesületek és egyéni indulók egyaránt maskarába bújtak. Sokan ötletes, kreatív jelmezekkel tették vidámmá a délutánt; elűzve ezzel a telet. (Jöjjön a Tavasz, vesszen a Tél! - kiabálták a résztvevők.)

A városvezetés részéről Balaicz Zoltán polgármester, Gecse Péter és dr. Vadvári Tibor alpolgármesterek is jelmezt öltöttek, de Vigh László országgyűlési képviselő is jelen volt a karneváli menetben.
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK