2021.12.07., kedd - AmbrusZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Új nagycsaládos egyesület a megyében

2020. július 23. csütörtök, 20:11
Szerző: Bánfi Kati; Fotó: B.K.
Új és máris népszerű nagycsaládos egyesület alakult néhány hónapja a megyében. A korlátozások miatt csak júliusban tudták megtartani az első közös rendezvényük az Aranyoslapi-forrásnál. A piknikes ismerkedés egyben a felvállalt környezetvédelmi programjuk bevezetőjéül is szolgált. A Zalai Népes Fészek Nagycsaládos Egyesülethez látogattunk.

Szájról szájra jár a híre a szervezetnek, amely máris 51 családot számlálhat a tagjai között. Ezek egyharmada zalaegerszegi, a többség a vonzáskörzetben él. 

A Népes fészeknek környezedvédő programjai is lesznek

- Több generációt átfog az egyesület, van olyan nagycsaládosunk, akinek már a gyermeke is az. Meg nagycsaládosoknak gyakran nagycsaládosok a barátaik is. Így gyorsan nőtt a tagság száma az egész megye területéről. Csatlakozhatnak hozzánk az egyszülősök és háromnál kevesebb gyereket nevelők, támogató családok, csak nekik szavazati joguk nincs a közgyűléseken, de a programjainkon nagyon szívesen fogadjuk őket is – mondta Székelyné Tóth Tünde elnök. – December végén alakultunk és a korlátozások miatt csak most tudtunk személyesen összejönni. Egyébként honlapon, e-mail-en keresztül tartjuk a kapcsolatot. A mostani piknikünknek több támogatója akadt, a Zalaerdő Zrt. a helyet biztosította, a Pölöskei szörp jóvoltából finom italok voltak, így jutott finom ebéd és látnivalók is a gyerekeknek.

- A családok „összehozásán” túl mire vállalkozik még az egyesület?

- Elkezdtük a „Legyél zöld és tedd a jót” 10 alkalmas környezetvédő programunkat is, melynek megvalósítását sikeres pályázat támogatja. Jövő tavaszig kell lezajlania ennek a rendezvénysorozatnak. Többek között fákat fogunk ültetni, illetve minél több ismeretet átadni a szelektív hulladékgyűjtés és újrahasznosítás, takarékos energiahasználat, megújuló energia használat terén. Mindezt játékosan, mindig más-más helyszíneken zajló összejövetelekkel. 

Ottjártunkkor a gyerekeket játékos versenyek szórakoztatták, Kiss Eurotrans Kft kamionjával, a Pókaszepetki Tűzoltó Egyesület tűzoltó autójával, a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság rendőrautójával vett részt a rendezvényen, ezáltal gyermekek és felnőttek élményben gazdagodtak. De a lurkók kivették a részük a krumplipucolásból is. Az ízletes gulyás így gyorsabban elkészült és megbecsültebb is volt. Ahogy a főszakács fogalmazott,” bele tettük szívünk, lelkünk (meg a krumplit)”

További érdeklődő családok az egyesület honlapján tájékozódhatnak (http://nepes-feszek.hupont.hu/6/kreativsarok).
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK