2024.07.14., vasárnap - Örs, StellaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Európai Régészeti Napok Zalaegerszegen is

2020. június 22. hétfő, 09:46
Szerző: Bánfi Kati; Fotó: B.K.
Az idén először csatlakozott Magyarország az Európai Régészeti Napokhoz. Ennek keretében Zalaegerszegen a közelmúltban kiemelt középkori téglaégető kemencét lehetett megtekinteni a Göcseji Múzeum raktárépületében, a gyerekek számára pedig a lelethez kapcsolódó kézműves foglalkozást szerveztek.

A június 19-cel kezdődő hétvégét nevezték ki az idén az Európai Régészéti Napoknak, melyhez Magyarország és Zalaegerszeg is csatlakozott. A Göcseji Múzeum raktárépületében, a volt nyomda területén lehetett látogatni az egykori Egerszeg vár területéről kiemelt téglaégető kemencéket, melyek több évig tartó restaurálási munkálatokon esnek át és a majdani Mindszenty-múzeumban lesznek kiállítva.

Simmer Lívia kalauzolta az érdeklődőket

A nyílt napon belül a gyerekeket kézműves foglalkozások várták. Lehetett kis téglákat készíteni, puzzle kemencét kirakni és érdekességeket megtudni a régészek munkájáról Kissné Kovács Ágnes múzeumpedagógus vezetésével. 

A kuriózumnak számító lelet bemutatásakor Simmer Lívia, a múzeum régészeti osztályának vezetője kalauzolta a résztvevőket. Elhangzott: a régészeti napok célja többek között eme hivatás jobb megismertetése. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK