2022.10.05., szerda - AurélZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

A Fertő-tótól két keréken a Balatonra

2018. július 26. csütörtök, 19:25
Szerző: Nemes Norbert
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által biztosított 42 millió forintos forrásból, 150 darab német és magyar nyelvű jelzéssel, kitáblázták a Fertőd-Celldömölk-Hévíz-Keszthely civil kezdeményezésből indult kerékpáros túraútvonalat. Az alacsony forgalmú, burkolt utakon, néhol burkolatlan földutakon vezető, 130 kilométer hosszúságú bringautat július közepén avatta fel az Esterházy-kastély parkjában Révész Máriusz, a kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos, valamint Barcza Attila, a térség országgyűlési képviselője.

Budapestről, Győrből, Szombathelyről, Sopronból, Zalaegerszegről és az ország más vidékéről is összejött mintegy negyven kerékpáros, hogy részt vegyen a Fertő tó és a Balaton körüli kerékpárutat összekötő túraútvonal fertődi avatásán, majd a hátszél segítette Keszthelyig tekerésen.

Fertőd-Keszthely túraútvonal avatás

A „Kastélytól kastélyig" elnevezésű, a külföldi vendégkör becsatlakoztatását a Balaton körüli kerékpárúthoz lehetővé tévő, Keszthelyig kitáblázott útvonal kiépítését a minisztérium, a Magyar Közút és civil szféra is támogatta. Az úton a kerekezők olyan érdekességekkel találkozhatnak, mint Celldömölkön a Vulkán-fürdő; a Ság-hegyi Látogatóközpont, vagy a világon egyedülálló természetes tőzegmedrű hévízi gyógytó.

A következő minisztériumi feladat a védett, tetővel ellátott pihenőhelyek kialakítása és egy áttekintő térkép elkészítése lesz. A Fertő tó, valamint a Balaton körüli kerékpárutak összekötésének ötletgazdája Kubinszky András soproni építész, a Fáber-egyesület elnöke volt. A projekt mellé állt Simon Zoltán, a Vas Megyei Kerékpárszövetség elnöke, valamint Tar László, a Nyugat-Balaton Tourinform iroda ügyvezetője, aki szerint a Balaton számára új, komoly lehetőség nyílt meg, az EuroVelós vonalakra történő rácsatlakozással. A sportolásra kiváló túraútvonal további előnye, hogy a fertőszentmiklósi, a celldömölki és a keszthelyi vasútállomáson számos olyan személyvonat közlekedik, amelyek alkalmasak a kerékpárok szállítására.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK