2024.06.20., csütörtök - RafaelZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

A frissítő masszázstól a talpreflexológiáig

2021. január 24. vasárnap, 17:16
Hirdetés
2020. október elseje óta várja a vendégeket a Mártírok út 1. szám alatt a Talentum Masszázs Szalon. Németh Ádám masszőr a GINOP-5.1.10-18-2018-00001 „Álláskeresők vállalkozóvá válásának támogatása” elnevezésű projekt keretében nyitotta meg az üzletet.

Megnyílt a Talentum Masszázs Szalon

Mint mesélte, hosszú évekig irodákban dolgozott, és az ülő munka hátrányait saját magán is érezni kezdte. Többek között emiatt fordult a figyelme a masszázs és a stresszoldás különféle technikái felé. Először csak egy féléves frissítő masszázs-képzést végzett el, ahol a svéd- és a nyirokmasszázs rejtelmeivel ismerkedett meg. Dolgozott Hévízen is és külföldön is masszőrként, majd 2019-ben jött a pályázati lehetőség, melynek segítségével saját szalont nyithatott. Németh Ádám azt vallja: ahhoz, hogy megbízható szakember tudjon lenni, folyamatosan képezni kell magát. Most éppen gyógymasszőri képzésre jár. Ez anatómiai ismeretet és betegségekkel kapcsolatos tudást is ad, ami nagyon fontos a hitelesség szempontjából. A Talentum szalonban számos masszázsfajta közül választhatnak a betérők.

- A különféle kezeléseknek milyen jótékony hatása van, és kiknek ajánlja őket?

- A legtöbb masszázs alapja a svédmasszázs, ami tulajdonképpen bárkinek és bármilyen életkorban ajánlható. Lényege nagyon egyszerűen megfogalmazva; az emberi izomzat frissítő masszírozása. Ennél a típusnál a kezelések nem annyira intenzívek és mélyrehatolók, mint például a gyógymasszázsnál. Az utóbbi már több fogást használ, célirányosabb, jobban vizsgálja azt, hogy melyik izom honnan ered, hová tapad és mi a funkciója, így gyógyászati, rehabilitációs célra is sokkal inkább megfelel. A frissítő masszázsoknál – mint azt a nevük is jelzi – inkább a stresszoldás, a lazítás, a kisebb csomók, letapadások feloldása a cél. Kizáró okok persze minden masszázsnál vannak, például gyulladásos megbetegedéseknél, fertőző bőrbetegségeknél, műtétek után, várandóság idején nem ajánlott a kezelés. Egyéb betegségekről pedig mindig célszerű tájékoztatni a masszőrt, vagy magát az orvost megkérdezni, hogy ajánlja-e a masszázst kiegészítő terápiaként.

- A kevésbé ismert lágy csontkovácsolás és nyirokmasszázs is szerepel a kínálatban. Ezekről mit érdemes tudni?

- Az előbbinél nem a klasszikus – és sokak által „ropogtatásnak” vélt – csontkovácsolást kell elképzelni. Inkább egy svédmasszázst követő erőteljesebb nyújtásról, kimozgatásról van szó. A nyirokmasszázs pedig egy finomabb, lassabb technika, amit például vizesedett végtagok esetén lehet alkalmazni.

Németh Ádám talpmasszázst, talpreflexológiát is tanult. Szerinte tényleg fontos szerepet játszanak a talpunkban található idegvégződések és reflexpontok, s ezek masszírozásával sok betegség tünetét lehet enyhíteni.

 A Talentum Masszázs Szalon előzetes bejelentkezést követően fogadja a vendégeket, de igény szerint házhoz is megy a masszőr. Elérhetőségek és információ: +36 20 2277 457; nemeth.adam0916@gmail.com; és a szalon Facebook oldala.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK