2024.07.13., szombat - JenőZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

A megjelenéssel újraírod önmagad

2019. szeptember 16. hétfő, 11:22
Szerző: Bánfi Kati; Fotó: B.K.
Míg az erősebbik nem a vadászatról értekezett, addig kifejezetten nőknek szóló program is szerepelt a Vadászati Fesztivál kínálatában. Tánczos Mónika stíluskommunikátor a személyiséghez leginkább illő színekről, ruha választásról és a hétköznapi smink ütős erejéről beszélt egy kis vendéglátás és gyertyafény mellett. Szóval csajosan.

Alaptételként hangzott el a fellépés, első benyomás kapcsán az önbizalom. Bár ennek tartós növelése alapos lelki munkával jár, a skálán gyorsan lendíthet egy jó frizura egy ízléses, szolíd smink és természetesen az egyéniséghez illő öltözet, ruha és cipő.

„Engedd meg magadnak ezt a játékot”

- Szeretem a divatot tudatosan használni. Mert a divat, csak egy szűk réteg divatja valójában, nem mindenkinek áll jól, gondoljuk át hogy követjük-e – mondta a szakember. – És az is fontos, hogy ne csak az ünnepek alkalmával tudjunk megjelenni, hanem hogyan éljük meg a nőiségünket a piacon, a játszótéren, a munkahelyen, egyszóval a mindennapokban. Ha csak az alapján választunk ruhát, mert megtetszik, vagy jól áll valaki máson, az nem tudatosság. Ismerős az a helyzet, hogy sok ruha van otthon, mégsem viseljük a nagy részét, mert valahogy „nem az enyém” érzésünk van? De divatos. A sminkkel ugyanez a helyzet. Tele vannak a boltok a legkülönbözőbb, akár csupán árnyalatnyi különbségekkel bíró színskálával. De tudjuk, hogy melyik való nekünk? Mindkettőhöz alapvető tudni, hogy milyen szín illik hozzánk. A színek lehetnek hidegek-melegek, telítettek-telítetlenek, sötétek-világosak, pasztelek-élénkek. A hozzánk való színt természetes fényben tudjuk megállapítani, ezért becsapósak a többnyire neonnal megvilágított próbafülkék. Ilyenkor takarjuk el a hajat, hogy ne befolyásoljon a színével, ne legyen rajtunk smink. Így csak az arcunkra tudunk koncentrálni, s próbálhatjuk, hogy melyik szín milyen hatással van a látványra. Előnyösen kiemel vagy elterel, vagy éppen felerősíti a hibákat. A világos színek megelőzik a megjelenésünket, a sötétek pedig utánunk járnak.

Az egy tévhit, hogy a fekete mindenkinek jól áll - hangzott el többek között. Ha már mindenképpen egy ilyen univerzális színre vágyunk, az a sötétkék. Az valóban mindenkinek jól áll, elég elegáns és sokféleképpen kombinálható. Szintén ilyen általános tévhit, hogy a szőke kék szeműeknek biztos jól áll a kék minden árnyalata. Ha festett a hajunk, jó ha tudjuk, hogy az eredeti hajszín a mérvadó, amikor meg akarjuk határozni milyen típusúak vagyunk, milyen tónusok illenek hozzánk. Fogadjuk ezt el, ahogy az arcformánkat is, mely meghatározza a nekünk való frizurát csakúgy, mint a sminkelést is. 

A gyors, hétköznapi smink elkészítése alapozó, szemöldök- és szempilla festés, pirosító és egy kis rúzs. Ezzel már nagyon sokat tettünk a külsőnkért, mely nyomán, bátrabb, határozottabb lesz az egész fellépésünk is. S ha a rúzst megváltoztatjuk az már önmagában is átöltöztet.

 

A stíluskommunikátor szólt még a kiegészítők fontosságáról. Többek között elmondta:

- Nem kell, hogy a cipő és a táska azonos színű legyen. Merjünk játszani a színcsaládon belül. Ez vonatkozik még a kalapra, sálra is. Ha ezek színhelyesek, akkor nagyon egyben van a megjelenés. A mindent mindennel nagyon kell tudni viselni, nagyon tudni kell hozzá, hogy te ki vagy. Ugyanez igaz a férfiaknál is. Csak a macsók és a latinosak hordjanak például rózsaszín inget, mert az csak nekik áll jól. 

A megjelenéssel újraírod önmagad. A belső hangulatot, az érzelmi állapotod sokat javul egy szépen becsomagolt külső mellett. S hogy hol a határ az ápoltság és a manipuláció között? Nehéz megmondani. Talán ott, ameddig még jól érzed magad, amit még magadénak érzel a sminkből vagy a ruhából, cipőből. Semmit nem erőszakolni. Ami még te vagy, az még jól esik.

Engedd meg önmagadnak ezt a játékot és a vele járó magabiztosságot. Másképp viselkedsz melegítőben, mint egy elegánsabb ruhában, egy beszédes nyaklánccal, egy kicsit magasabb sarkú cipőben vagy a ruhával harmonizáló fülbevalóval. A játszótérre is lehet csinosan menni nem csak az ápol és eltakar tréning ruhában. Azért is, mert felelősségünk, milyen példát mutatunk a gyerekeinknek, hogy adsz-e magadra, hogy elég fontosnak érzed-e ehhez magad? Merjünk élni a lehetőségekkel!
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK