2020.09.28., hétfő - VencelZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Anyatejelemző készülék a Zala megyei kórházban

2016. augusztus 22. hétfő, 18:30
Szerző: V.Zs.
Évente csaknem 8 ezer baba jön világra koraszülöttként Magyarországon, amellyel az ötödik legrosszabb helyen állunk a nemzetközi listán.

A koraszülöttek számára az anyatejnek életmentő szerepe van, de a megnövekedett szükséglet fedezéséhez sok esetben dúsítani kell. A tápanyagtartalom ellenőrzésében hatalmas előrelépést jelentenek az anyatejelemző készülékek, amelyek lehetővé teszik az egyénre szabott táplálási programok kidolgozását, jelentősen javítva így az életben maradás esélyét.

A Zala Megyei Szent Rafael Kórház koraszülött osztályán is MIRIS anyatejelemző készülékkel dolgozhatnak az orvosok az elkövetkező hónapokban. A koraszülöttek megnövekedett szükségleteit sok esetben az anyatej nem képes fedezni, így a 32. hét előtt, vagy 1,5 kilogrammnál kisebb súllyal születetteknél szinte kivétel nélkül dúsítani kell. Az anyatejelemző készülékek segítségével hetente ellenőrizhető és javítható az anyatej szénhidrát, fehérje, zsír, és energiatartalma.

Anyatejelemző készülék a Zala megyei kórházban

Illusztráció

- Az anyatej összetételének vizsgálatával könnyen megállapíthatjuk, hogy a fejlődés érdekében szükség van-e dúsításra, az eredmények segítségével pedig egyénre szabott terveket készíthetünk. Az anyatejelemző készülék, amit az elkövetkező időszakban mi is használhatunk, hatalmas előrelépést jelent a munkánkban – nyilatkozta dr. Gárdos László, a megyei kórház perinatális intenzív centrumának osztályvezető főorvosa.

A készülék a Nutricia Early Life Nutrition jóvoltából kerülhet a kórház koraszülött osztályára, segítve a babák életminőségének a javítását.

A Zala Megyi Körház weblapja

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK