2024.06.23., vasárnap - ZoltánZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Asztrológiai pszichológia a fejlődni vágyóknak

2020. május 26. kedd, 19:26
Szerző: Bánfi Kati; Fotó: B.K.
Egy ősi tudás és egy modern tudományág kapcsolódik össze, a ma még kevésbé ismert asztrológiai pszichológiában. Aki önismeretre, gödörből kilábalásra, kapcsolatainak, reakcióinak minél jobb megértésére vágyik, annak érdemes kipróbálni.

Jó önismereti lehetőség is

- Nem determinisztikus felismeréseken alapszik, hanem egy útmutató, mellyel személyiségünket, egyéniségünket, életfeladatainkat és sorsfeladatunkat ismerhetjük meg alaposabban – mondja előljáróban Kissné Gaál Zsuzsanna, aki ezt a Magyarországon még kevésbé ismert módszert már 7 éve alkalmazza Zalaegerszegen. 

- Honnan jött az indíttatás?

- A pszichológia, az ember működése, a személyiség alakulása mindig is érdekelt. Hogy milyen arányban határoznak meg a gének, az örökletes dolgok, és mennyire befolyásol a környezet. Sok tanulmányt végeztem ezzel kapcsolatban, mégis hiányérzetem volt a válaszokat illetően. S bár a kép most sem teljes, hiszen az emberek nagyon sok színűek, nagyon egyediek, azért ez a módszer sok új támpontot adott. 

Kissné Gaál Zsuzsanna

- Először volt az érdeklődés, aztán a gyakorlati alkalmazás mennyire vált be?

- A vizsgadolgozatomban a gyermekeimet és a hozzájuk fűződő kapcsolatomat elemeztem. Ezen keresztül sok új dolgot megtudtam a gyerekeim viselkedéséről, temperamentumáról, képességeikről, a hozzájuk való hatékony viszonyulásról, a leginkább megfelelő nevelési attitűdről. Mindez hitelessé tette számomra a módszert. Az elmúlt évek alatt sok pozitív visszajelzést kaptam a hozzám fordulóktól. 

- Mesélj kicsit erről az elemzésről.

- Vannak életszakaszok, vannak életfeladatok és mindenki saját maga működteti a dolgait. Persze könnyű másra vetíteni, ha valami nem megy. Az is igaz, hogy a mai világban jelentős csúszások vannak az adott életszakasz feladataival kapcsolatban, ilyen a felnőtté válás, családalapítás elhúzódása, ami valóban nem könnyíti meg a helyzetet. Míg azonban a személyiség fejlődésének állomásai mindenkinél azonosak, a hozzájuk való viszonyulás egyénenként más. Ezt nemcsak a csillagjegyünk, helyesebben a Napjegyünk befolyásolja, hanem az egyén asztrológiai képletében helyet foglaló többi bolygó, és azok fényszögrendszere is. A különböző planéták, más-más minőségű energetikával rendelkeznek. Valamint mindenkinél más az a tudatossági szint, amivel bánni tud. Például, akinek a szóbeli kapcsolattartás az erőssége, az megragadhat a pletyka szintjén, de akár magas szintű kommunikációs készséget is kifejleszthet. Minden jegynek, archetípusnak vannak pozitívumai. Az asztrológiai pszichológia egy önismereti lehetőség, megmutatja, hogy milyen területek támogatottak az életünkben. Ezért jól használható akár a gyereknevelésben, akár a pályaválasztásban. A felnőtteknél pedig, amikor változtatni szükséges az életen, a hogyanban, az új irányban tud segíteni. Sokszor előfordul, hogy a kisgyerekkortól fennálló környezeti hatások miatt valaki nincs is tisztában a saját képességeivel, tehetségével, a valódi érdeklődésével. Mindenki arra törekszik, hogy boldog legyen. Ehhez önismeret kell. De nagyon összetett és bonyolult az ember. Ezért nem egyszerű megérteni sem magunkat, sem másokat, hogy valójában milyenek vagyunk, ha lehámozzuk a környezetet. Viszont, aki tudatosan él, az élet előrehaladtával egyre többet felfedez és megért magából és ezen keresztül másokból is. Megtalálhatjuk így az igazi életfeladatunkat, és sorsfeladatunkat, ami jó érzést, kiegyensúlyozottságot ad nekünk. A tudatosan élő ember keresi magát, sok mindent kipróbál. Az iránytartást is lehet ezzel a módszerrel segíteni. Ha pedig nem szeretjük, ahogy élünk, akkor érdemes rajta változtatni, hogy olyan utat járhassunk be, amire jó visszanézni. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK