2021.10.18., hétfő - LukácsZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Az újszülöttek egészségéért

2021. január 19. kedd, 17:14
Szerző: ZalaMédia
Az első órák kiemelt figyelmet kell, hogy kapjanak az újszülötteknél. Ekkor történik ugyanis a szervezet alkalmazkodása a méhen kívüli élethez. A K&H Gyógyvarázs jóvoltából a zalaegerszegi Zala Megyei Szent Rafael Kórház PIC és Újszülött Részlege olyan korszerű, kifejezetten a csecsemők méretéhez igazodó pulzoximéter- és vérnyomásmérő eszközökkel gazdagodhat, amelyek segítségével a légzési-keringési rendellenességek a születés utáni első órákban hatékonyan kiszűrhetők.

Illusztráció (Forrás: pixy.org)

Dr. Gárdos László osztályvezető főorvos a korszerű eszközökkel kapcsolatban az alábbiakat nyilatkozta:

- A méhen belüli ismeretlen fejlődési rendellenességek tünetei közvetlenül a megszületés után jelentkeznek, a pulzoximéter segítségével azonban azonnal észrevehetők. A veleszületett szívbetegségek előfordulási aránya megközelíti a 0,8-1 százalékot, azaz 100 gyermekből nagyjából egynél tapasztalható valamilyen szívfejlődési rendellenesség. Szerencsére ezeknek az eltéréseknek a nagy része enyhe, és spontán vagy gyógyszeres kezelés mellett gyógyul, a betegség korai felismerése azonban rendkívül fontos, mert akár sürgős szívműtét vagy szívkatéteres beavatkozásra is szükség lehet.

Az új, korszerű vérnyomásmérő eszközök nem csak könnyűek, de kicsik is, könnyen hordozhatók, megkönnyítve ezzel a legkisebbek vizsgálatát.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK