2023.01.30., hétfő - Martina, GerdaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Bringás reggeli a Dísz téren

2017. május 04. csütörtök, 11:28
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Már évek óta hagyomány, hogy a Magyar Kerékpárosklub évente két alkalommal reggelivel lepi meg mindazokat, akik biciklivel igyekeznek munkába. Az országos akció célja egyértelmű: népszerűsíteni a kerékpáros közlekedést, ami egy gyors, olcsó és környezetbarát megoldást jelent mindenki számára.

Zalaegerszegen május 4-én szervezett a klub és annak helyi csoportja kerékpár szervizeléssel egybekötött reggelit a Dísz téren. Mint azt az egyesület képviseletében Kertész András szervező érdeklődésünkre elmondta: reggel 6 és 9 óra között igyekeztek egy-két finom falatra minden kerékpárost megállítani, akik áthaladtak a Dísz téri bringaúton.

A cél a kerékpáros közlekedés népszerűsítése

Az akció zárásáig több mint száz biciklist láttak vendégül, de ennél többen kerekeztek át a téren. Ez nem rossz szám; persze lehetne ennél sokkal több is. A szervezők úgy látják, hogy az elmúlt évekhez képest valamelyest nőtt azoknak a száma, akik ezt a környezetbarát közlekedési eszközt választják Zalaegerszegen, bár azért még van hová fejlődni. A klub ehhez hasonló köztéri rendezvényekkel és kampányokkal próbálja ösztönözni a lakosságot a rendszeres kerékpárhasználatra.

A reggeli „csomagban” ezúttal gyümölcslé, Túró Rudi és kifli szerepelt. A bringások ezenkívül szervizelhették kerékpárjukat, sőt a rendőrség jóvoltából – az esetleges lopások megelőzése érdekében – regisztrálni is lehetett a járgányokat.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK