2020.11.26., csütörtök - VirágZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Gasztro-hagyomány Vonyarcon

2016. december 08. csütörtök, 19:41
Szerző: H.Á.
Immáron hagyományosan, Benke László olimpiai bajnok mesterszakács elnökletével zajlott le a vonyarcvashegyi kolbásztöltő verseny.

Körítésként elevenítették fel a falusi disznóvágást a helyi Turisztika Egyesület szervezésében, idén kilencedik alkalommal. A nap jóféle házi pálinkával kezdődött, majd a látványos munkamenet után hamarosan velő, resztelt máj, savanyúság kerül asztalra. A vendégek harmonikaszó mellett a hurka, a kolbász, a töpörtyű készítés módját is elleshették.

A kolbásztöltő verseny rekord számú nevezővel zajlott le: baráti körök, cégek, intézmények, más közösségek képviseletében összesen 27 csapat vett részt. Benke Laci bácsi figyelmezető, tanácsadó, értékelő szavai idén is sok segítségül szolgáltak a résztvevőinek. A zsűrizés során értékelve lett a készítési folyamat, a kolbászok esztétikai megjelenése, megsütve íze, állaga, az asztal dekoráció.     

A vendéglátói kínálatban a húsételek mellett volt friss házi rétes, s nem hiányoztak a helyi pincék borai sem. Délután Polgár Peti műsora emelte tovább a hangulatot, a kolbászok minősítése után pedig Kis Grófó lépett színpadra.
    

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK