2023.06.09., péntek - FélixZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Júliusban Restart Zalaegerszeg!

2017. február 07. kedd, 15:22
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Újabb fesztivállal bővül a zalaegerszegi rendezvények sora. Július 13-16 között debütál a Restart Fesztivál, mely a sportról és az egészségről szól. Mint azt a név is jelzi, az esemény beindítja, újraindítja a résztvevőket és a közönséget. Annál is inkább, mert egy fiatalos, lendületes programról – a sportolók fesztiváljáról –van szó.

A részletekről sajtótájékoztatón számolt be Balaicz Zoltán polgármester, valamint Horváth Szilárd fesztiváligazgató és Szabó Zoltán sportigazgató. A polgármester elöljáróban elmondta: már 2014-ben megfogalmazódott egy fiatalos programsorozat és egy ehhez illeszkedő városmarketing gondolata. Számba véve az addigi városi rendezvényeket két hiányérzete támadt a szervezőknek: a kortárs gasztronómia és a sport. Az előbbiből fogalmazódott meg a Street Food Fesztivál gondolata, melyre június elején, egy tematikus hétvége keretében kerül sor. Az utóbbi „hiányból” pedig megszületett a Restart Fesztivál, ami az ország egyik legnagyobb sportfesztiváljává szeretne válni.

Sportfesztivál és idegenforgalmi misszió

Erre minden esély megvan, hiszen az előzetes számítások szerint 2500-3000 sportoló és hozzátartozóik vesznek részt az eseményen a négy nap alatt. Összesen 15 sportversenyre kerül sor; legyen szó látványsportról vagy tömegsportról. Szabó Zoltán elmondta: több helyszínen zajlanak majd a programok. A TV-torony futóversenynek, az Alsóerdő az extrém kerékpárosok versenyének és a dombfutásnak, a Gébárti-tó a vizes sportoknak, a Dísz tér és a belváros az utcai kosárlabdának, az éjszaki futásnak, a cross fitt versenynek, a kerékpárversenynek és a rúd fitnesznek ad majd otthont. De lesznek programok a ZTE stadionban, az Ifjúsági Sportcentrumban és a Vizslaparkban is. Ez utóbbi helyszín afféle lelki és spirituális hely lesz; jógával, tai-chival, pilatesszel.

Szabó Zoltán, Balaicz Zoltán és Horváth Szilárd a sajtótájékoztatón

A fesztivál négy pillérre támaszkodik – fogalmazott Horváth Szilárd. A legfőbb elem az a tizenöt versenyszám lesz, melyekre az ország több pontjáról érkeznek sportolók. Ezenkívül egészségutca, előadások, valamint parti színesíti a programot. Az egészségutcában sporteszközökkel, étrend kiegészítőkkel és különféle ételekkel lehet megismerkedni. Az előadások szintén a sport és egészség témában zajlanak. A parti pedig egy újabb különlegesség lesz, hiszen három belvárosi vendéglátóhely (Mimosa, Díszpinty, Mylord) bővíti majd ki területét (és kínálatát) a Dísz tér irányába.

A fesztiválhoz fiatalos dizájn is készült

A fesztiváligazgató hozzátette: nagyon sok civil szervezet, városi intézmény és sportegyesület segíti és támogatja a munkát. Örülnek, hogy mindenki első szóra csatlakozott a kezdeményezéshez. A Restart nemcsak egy egyedülálló fesztivál és egy verseny, hanem egy misszió is. Az a cél, hogy a sporton keresztül minél több emberrel megismertessék a város és a városkörnyék épített és természeti értékeit. A sport ugyanis egy kapocs; a nyelve pedig határtalan. A szervezők szeretnék, ha a fesztivál évről évre bővülne (mindig újraindítva önmagát) és néhány év múlva nemzetközivé válna.

 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK