2024.07.16., kedd - ValterZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Megduplázták az adományt a zalaegerszegiek

2022. május 09. hétfő, 16:35
Szerző és fotó: Antal Lívia
Második alkalommal látogatott a Richter Egészségváros Zalaegerszegre, ami ezúttal is szép eredménnyel zárult. A Richter Gedeon Nyrt. országjáró prevenciós programsorozatának 87. állomásán a 3,5 millió forint alapadományt 7 millió 485 ezer 200 forintra sikerült növelni, amelynek segítségével egy többfunkciós ultrahangkészülék beszerzését tervezi a Zala Megyei Szent Rafael Kórház a neurológiai osztály számára.

Közel 7,5 millió gyűlt össze a Richter Egészségvároson

Dr. Kozma Róbert, Balaicz Zoltán, Vigh László, Gál-Olasz Sarolta és dr. Gasztonyi Beáta

Az eseményre látogatók 23 fontos szűrésen és tanácsadáson valamint számos, az egészséges életmódhoz kapcsolódó előadáson vehettek részt chip-leolvasós adománygyűjtő füzetükkel. Ezzel a kórház javára is tehettek, hiszen minden egyes szűrésért, tanácsadásért, élőben vagy online meghallgatott előadásért 300 forint értékű ponttal gyarapíthatták a gyógyszergyártó vállalat által felajánlott 3,5 millió forintos alapadományt.

A nap végén Gál-Olasz Sarolta, a Richter Gedeon Nyrt. PR- és kormányzati kapcsolatok osztály csoportvezetője osztotta meg az érdeklődőkkel a részvételi számokat. Mint mondta, ezúttal is megbizonyosodott az esemény létjogosultsága, hiszen többek között prosztataszűrésen 145-en vettek részt, itt egy extrém érték jelentkezett, a csontsűrűség-mérésen a 254 szűrésből 17 esetben javasoltak további vizsgálatokat a szakorvosok, Vérnyomásmérést 321-en kértek. Több esetben is 220 feletti értéket mértek, ami miatt mentőt is kellett hívni. A programot indító egészségsétához 187-en csatlakoztak. Sokan hallgatták meg az előadásokat, az online térben is, ami ezerhúsz pontot hozott. A véradáson 22-en vettek részt. „Nagyon elégedettek lehetünk, hiszen a mai nappal a velünk együttműködő egészségügyi intézményeknek már összesen 454 millió 180 ezer 100 forintot adományozhattunk” – hangsúlyozta végül.

Ebben az összegben a zalaegerszegi egészségvároson összegyűlt adomány 7 millió 485 ezer 200 forintot tesz ki. Dr. med. habil Gasztonyi Beáta PhD, a kórház főigazgatója köszönetét fejezte ki a Richternek, hogy második alkalommal hozták el a városba a szűrőprogramot, amely most is szép eredménnyel zárult, és amely ezúttal is egy fontos cél megvalósítását segíti. A neurológiai osztály számára vásárolnának egy olyan multifunkciós ultrahangkészüléket, amely több betegség diagnosztikáját is lehetővé teszi. Az önkormányzatnak is megköszönte a rendezvény támogatását. Mint fogalmazott, „minden képzeletet felülmúlt, hogy egy szombati napon ennyi embert mozgatott meg az esemény a helyszínen és online is.”

A Zala Táncegyüttes előadása zárta a rendezvényt a zalaegerszegi Dísz téren

Balaicz Zoltán polgármester rendkívül büszke volt a zalaegerszegiek teljesítményére, amellyel a kiinduló 3,5 millió forintos alapadományt nemcsak megduplázni, de közel félmillióval túlszárnyalni is sikerült.

Dr. Gasztonyi Beáta Balaicz Zoltán és Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos társaságában vette át az adományt Gál-Olasz Saroltától, valamint dr. Kozma Róbert belföldi értékesítési és marketingigazgatótól.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK