2024.06.16., vasárnap - JusztinZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Street workout a parkerdőben

2020. december 03. csütörtök, 19:41
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Újabb szabadtéri sportpálya került kialakításra, ezúttal a parkerdőben. A street workout pályát Balaicz Zoltán polgármester és Herkliné Ebedli Gyöngyi, a városrész önkormányzati képviselője avatta fel.

 Fontos a szabadtéri sport

A sajtótájékoztatón elhangzott: az egyéni sport a járvány alatt is engedélyezett, sőt fontos is a szabad levegőn végzett testmozgás. Balaicz Zoltán elmondta: a város eddig is gondot fordított arra, hogy a különböző korosztályok számára minél több sportolási lehetőség legyen. Ezért indították el néhány éve azt a programot, melynek eredményeképpen már több városrészben működik szabadtéri sportpálya. Hasonló edzőparkot avattak már az Ifjúsági és Sportcentrum területén, a Sportcsarnok mögött, valamint a Vizslaparkban. Most pedig a Berzsenyi út és a csácsi városrész közötti parkerdőbe került egy speciális sportpálya. Ez ugyan valamivel kisebb, mint a társai, ám fedett, így csapadékos időben is biztonsággal használható. A beruházás 14 millió forintból valósult meg.

A csácsi városrész képviselője hozzátette: örül, hogy a parkerdőbe is került egy street workout pálya, hiszen a környéken élők sportolási lehetőségei bővülnek ezáltal. A parkerdőt sokan szeretik; egyre többen használják futásra, kerékpározásra, gyaloglásra vagy kutyasétáltatásra az erdei utakat. Reméli, hogy ezután azok is gyakrabban ellátogatnak ide, akik a gimnasztikát, húzódzkodást, fekvőtámaszt vagy épp a hasizomgyakorlatokat kedvelik.

Herkliné Ebedli Gyöngyi megemlékezett a napokban elhunyt Dékány Endre volt önkormányzati képviselőről is, hiszen a parkerdő korábban az ő körzetéhez tartozott, és már ő is sokat tett a környék fejlesztéséért.

Az avatáson elhangzott: a mostani nehéz időszakot jó kondícióban, sok mozgással és az egészség tudatos védelmével lehet túléni, ezért mindenkit arra biztatnak, hogy mozogjanak a szabad levegőn és használják a rendelkezésre álló tornaszereket.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK