2023.12.05., kedd - VilmaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Trükkök az egészségért

2021. október 06. szerda, 20:10
Szerző: Bánfi Kati; Fotó: B.K.
„Trükkök az egészségért” címmel kineziológiáról szóló előadást hallgathattak meg a Keresztury VMK-ban az érdeklődők. A program a TOP helyi identitás és kohézió erősítésének megteremtése pályázatának keretében, az önkormányzat és a házigazda intézmény összefogásával valósult meg.

- Minden testi tünet a tanítónk – hangozott el többek között az előadáson, ahol Sinkáné Pócsik Ildikó energetikai kineziológus a módszer történetét, ágait ismertette és néhány gyakorlati tapasztalatot, érdekességet is megosztott a hallgatósággal. A közel 10 éve elhivatott szakember elmondta, a módszer 1964-ben született Amerikában, 1973-ban már létezett kineziológiai intézet is. A lényeg, izomok vizsgálatával jelzést kaphat a hozzáértő a testben lévő blokkokról. Hozzátette, a test nagyon jól tud kommunikálni, akár generációs vagy magzati korban szerzett problémákról is üzen.

Érdekességként hangzott el, egy viszonylag új ág, a sportkineziológia, mely a meridiánokhoz (testben lévő energia csatornák), tartozó izmok speciális nyújtásán alapszik. 

Az est során szó volt az öngyógyító kineziológiáról csakúgy mint néhány önkéntelen mozdulatról, mellyel tudtunkon kívül kezeljük magunkat, vagy a szándékolt speciális kéztartásokról, a mudrákról, csakúgy, mint például a tanulási nehézségeket kezelésére ajánlott mozdulatsorokról, vagy a sikertelen fogyással okaival kapcsolatos testi jelzésekről, a kárt okozó hitrendszerekről. Megtudhattuk, hogy kell már reggel formába hozni az agyunkat, javítani a memóriát.

Az előadás inkább csak felvillantotta a módszerben rejlő lehetőségeket. A személyes próba során azonban mindenki egyénre szóló tanácsokat kaphat, saját teste jelzései alapján. Ahogy az előadó mondta, sokszor hallja a kezelés végén, „a valami megváltozott bennem” beszámolót, ami már maga elindít egy jobb úton. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK