2023.06.04., vasárnap - BulcsúZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Borfolyam a belvárosban

2021. szeptember 01. szerda, 13:13
Szerző: -pet-; Fotó: pP
A gasztronómia és a kultúra népszerűsítése a célja annak az új kezdeményezésnek, mely a szeptember 9-11-i hétvégére kínál változatos programokat Zalaegerszeg belvárosában. Bor- és ételkóstolás, koncertek, beszélgetések, mindezt némi sétálással, vagy az alkalomra beüzemelt „bor-bike” használatával egybekötve.

Kóstolás, koncertek, séta

A Mustra Borfolyam című rendezvény hat vendéglátóhely összefogásából született meg. A részletekről a szervezők a városházán számoltak be a sajtó képviselőinek. Bevezetésképpen Balaicz Zoltán polgármester elmondta: a városnak fontos, hogy jó kapcsolatot ápoljon a helyi vállalkozásokkal, ezért minden innovatív ötletre nyitottak, így örömmel fogadták a fiatal vendéglátósok legújabb kezdeményezését. Remélhetőleg a programsorozat révén bővül a vendégkörük, hiszen a járvány hatására nehéz helyzetbe kerültek a vállalkozások. A polgármester utalt arra is, hogy a covid miatt sajnos idén sem rendezik meg a Vadpörkölt fesztivált. A Mustra programjai talán kárpótlásul szolgálnak mind a vállalkozóknak, mind pedig a közönségnek. Annál is inkább, mert ez a minifesztivál megfelel a 21. századi trendeknek.

Ezt erősítette meg Becze Barnabás vállalkozó, a rendezvény egyik szervezője is, aki elmondta: az alapkoncepció a Balaton-felvidéki gasztrokultúrából építkezik. Vagyis a minőségi borok és ételek mellé minőségi zenéket is kínálnak a vendéglátóhelyek. Ezenkívül egy-egy borvidék borászaival is találkozhat a közönség. Mindezzel a minőségi borfogyasztást szeretnék népszerűsíteni, megismertetve a vendégeket néhány jellegzetes magyarországi borvidékkel, vagy szőlőfajtával. A zenei programokat jórészt Tőke Erik és Fabula Balázs állították össze, a borászokat pedig Pampetrics György hívta el a rendezvényre. Csütörtöktől szombatig többek között Balaton-felvidéki, szekszárdi, móri, mádi, egri és zalai borászokkal lehet majd találkozni. Változatos lesz a zenei kínálat is: jazz, cigányzene, akusztikus rockzene, salsa színesíti a programot. 

A borfolyamban a Díszpinty, a Spájz, a Pedro, a Contrast, a Pampetrics borkereskedés és a 4 Seasons koktélbár vesz részt. A borászokkal délután 5 órától lehet találkozni, a koncertek pedig 7 órától indulnak minden helyszínen. A kóstoláshoz illeszkedő borkorcsolyákat 1500 forintos egységáron lehet megvásárolni. Ezek minden helyen más-más ételek lesznek, igazodva az adott vendéglátóhely borkínálatához.

A hagyományteremtő szándékkal életre hívott fesztivál szlogenje csupán annyi: Menj egy kört, kérj egy kört! Vagyis az egyes helyszínek között bátran kalandozhatnak a résztvevők; ha kedvük tartja sétálhatnak, de a 12 fős bor-bike is a látogatók rendelkezésére áll. A borfolyamhoz tartozik egy térkép, mely pecsételőfüzetként funkcionál, az egyes helyszínek ugyanis pecsételőállomások is. A füzetet a rendezvény végén lehet leadni, a beküldők pedig sorsoláson vesznek részt.

 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK