2024.07.16., kedd - ValterZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

GasztroSOKKK, a Keszthelyi kulinária

2019. augusztus 11. vasárnap, 16:18
Szerző: Nemes Norbert; Fotó: N.N.
A tavaly első ízben megtartott Keszthelyi GasztroSOKKK rendezvény várakozások feletti sikert hozott úgy a vendégszám, mind a pozitív visszajelzések tekintetében, ezért a szervezők számára nem volt kétséges, hogy idén a főszezonban visszatér.

Az augusztus második hétvégéjén megszervezett II. GasztroSOKKK is a helyi termékek széles repertoárjával várta az érdeklődőket a város centrumában. A szervezők és a kiállítók bizonyították, hogy tényleg elkötelezettek az egészséges, minőségi és lehetőleg helyi alapanyagok felhasználásának népszerűsítése mellett. Környékbeli termelők által hozott különleges ízek, finom nedűk, gasztronómiai ínyencségek, különlegességek, igényesnek mondott street food, kiváló balatoni borok, látványkonyha és egyéb érdekes bemutatók csalogatták a kóstolni, vásárolni szándékozókat.

A környék legjobb éttermei és őstermelői pedig ételeikkel és italaikkal mutatkoztak be. Kézműves sört, házi szörpöt, válogatott borokat, minőségi pezsgőket és koktélokat töltöttek a poharakba, de sajttal és egyéb tejtermékekkel, adalékmentes húsételekkel, zalai zöldségekkel és gyümölcsökkel, vegán finomságokkal is készültek. Érdekes bemutatóval érkezett a fesztiválra Havas Dóra, a Lila Füge blog szerzője, és interaktív, a közönséggel együtt főzős gasztro stand up show-t kínált a Tetovált Séf. Többszázan kísérték figyelemmel a kivetítőn is nyomon követhető előadásaikat.

A legkisebbek számára a szervezők idén is hangulatos gyerekligetet építettek. A játékpark tematikája szintén kapcsolódott a gasztronómiához. Akadtak nívós kézműves termékek és különféle vásári portékák kínálata is színesítette a minőséget, az egyediséget és a kreativitást bemutató rendezvényt. A fesztivál vendégei esténként hangulatos koncerteken mozoghatták le a kóstolt finomságokat.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK