2024.02.26., hétfő - Géza, VandaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Legjobb forralt bor, legkedveltebb vendéglátóhely

2022. január 25. kedd, 15:59
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Átadták az Év legjobb forralt bora és az Év legkedveltebb vendéglátóhelye díjakat. Mindkét versenyt 2021-ben hirdették meg, a jelöltekre pedig az e célra létrejött internetes felületeken szavazhatott a közönség.

 Két versenyen hirdettek eredményt

Az Egerszegi Advent legjobb forralt bora a vendégek véleménye alapján a Borkockáé lett, akik már nem először vehetik át a győztesnek járó jutalmat. Balaicz Zoltán polgármester a díjátadón elmondta: 2016 decemberében hirdették meg először a versenyt a Városmarketing Iroda ötlete alapján. Az első nyertest 2017 januárjában köszöntötték. Azóta – a tavalyi pandémiás évet leszámítva – mindig megrendezték a versenyt. A mostani megmérettetésen is az Egerszegi Advent árusai vehettek részt. A közönség összesen 1124 szavazatot adott le. A vendégek a Borkocka forralt borát találták a legízletesebbnek (második helyen a Tütü gasztrobusz, harmadik helyen pedig a 4Seasons Cafe és Cocktail Bar végzett).

Balaicz Zoltán, Kostorják Zsolt és Takács András

A Borkocka nevében Takács András tulajdonos vette át az elismerést. Mint mondta: hagyományos receptúra alapján készítik a forralt bort, és odafigyelnek arra, hogy az alapanyagok kiváló minőségűek legyenek. Hozzátette: a mostani győzelem – ahogy a 2019-es is – egy csapatmunka eredménye. Köszöni a kollégáinak a helytállást, különösen Kostorják Zsoltnak, aki a hideg időben is mindig tartotta a frontot a Dísz téri pavilonnál.

Győztest hirdettek az Év legkedveltebb vendéglátóhelye versenyen is, melyen ezúttal a Contrast Cafe Bistro lett a befutó. A polgármester a díjat átadva felidézte: a verseny eredete már hosszabb időre nyúlik vissza, hiszen 2005-2010 között az önkormányzat és a KISOSZ közös szervezésében „Év vendéglátóhelye” címmel hirdettek versenyt. Ezeken még egy szakmai zsűri járta inkognitóban az éttermeket, cukrászdákat, kávéházakat. 2010-től aztán több éves szünet következett, majd 2016-tól – szintén a Városmarketing Iroda kezdeményezésére – ismét kiírták a versenyt, azonban modernizálva. Immár a közönség szavazhatott, a voksokat pedig az internetes felületeken lehetett leadni. A járvány miatt a tavalyi díjazás elmaradt, ám most újra győztest hirdethetnek. A leadott 3452 szavazatból a Contrast bisztró kapta a legtöbbet, vagyis a tavalyi évben őket kedvelte leginkább a közönség. (A második helyen a Díszpinty, a harmadikon pedig a Fészek bisztró végzett). 

Szekeres Péter, Vida Katalin és Balaicz Zoltán

Balaicz Zoltán hozzátette: ebben a formában a mostani volt az utolsó eredményhirdetés. Jövőre ugyanis változtatnak a versenykiíráson, mivel annyira összetett a helyi vendéglátóhelyek stílusa. Alkalmazkodva a kínálathoz, 2022-ben két kategóriában (vendéglátóhely, illetve kávézó/cukrászda) hirdetik meg a versenyt.

A Contrast üzletvezetője, Szekeres Péter a díjat megköszönve többek között elmondta: örülnek, hogy őket választotta a közönség a legjobb vendéglátóhelynek. Úgy érzi, hogy az elismerést nem megszerezni volt nehéz, hanem megtartani lesz az. A mérce magas, a feladat pedig továbbra is az, hogy kiváló minőségben, a legjobb szakmai tudásuk szerint szolgálják ki a vendégeket. De az is fontos, hogy minél több nívós vendéglátóhely legyen a városban, hiszen ma már ez is idegenforgalmi húzóerőnek számít.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK