2024.06.20., csütörtök - RafaelZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Őszi Mustra, zalai borászokkal

2023. október 07. szombat, 09:59
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Hamarosan újra megrendezik a Mustra wine&chill gasztronómiai eseményt Zalaegerszeg belvárosában, melyhez idén öt vendéglátóhely (Spájz, Díszpinty, Contrast, Alibi, Pedro) csatlakozott.

 Gasztro-hétvége október 12-14 között

A program részleteiről a Spájzban tartottak sajtótájékoztatót a szervezők. Balaicz Zoltán polgármester bevezetésképpen elmondta: néhány évvel ezelőtt, a Mustra borfolyam megszervezésével egy piaci résre tapintottak rá az ötletgazdák. Egy olyan zenével fűszerezett gasztro-hétvégét találtak ki, mely nem illik a nagy városi fesztiválok körébe, ám különlegességével, étel- és italkínálatával mégis sok embert vonz. Ráadásul a covid alatti bizonytalan időkben született meg az első rendezvény ötlete, ami pedig azt bizonyítja, hogy a vendéglátóhelyek példás összefogásra képesek a városban.

Papp Péter, Szekeres Péter, Tőke Erik, Balaicz Zoltán, Becze Barnabás, Gombos János

Az idei Mustra – melyre október 12-14 között kerül sor – szervezői közül Becze Barnabás, Tőke Erik, Gombos János, Szekeres Péter és Papp Péter vettek részt a sajtótájékoztatón. Többek között elhangzott, hogy a koncepció változatlan: évente kétszer szerveznek Mustrát. Tavasszal a grillételekre, ősszel pedig a borokra helyezik a hangsúlyt. Az öt vendéglátóhely mindegyike különleges ételekkel és borokkal, valamint koncertekkel várja a vendégeket, akiknek érdemes minél előbb asztalt foglalniuk. A szervezők arra is felhívták a figyelmet, hogy nem muszáj egy-egy helyen letáborozni egész estére. Az egyes vendéglátóhelyek között ugyanis „sétapoharakal” lehet közlekedni. Az a cél, hogy az érdeklődők minél több helyre ellátogassanak, és kóstolgassank.

Az idei Mustrán több zalai borász is képviselteti magát, de határon túli pincészetek is bemutatkoznak. A részletes programról a mustrazeg.hu oldalon lehet tájékozódni.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK