2024.04.22., hétfő - Csilla, NoémiZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Street Food fesztivál és tortaverseny

2018. május 10. csütörtök, 20:27
Szerző: -pet-
Nyár elején ismét megrendezésre kerül a Street Food Weekend. A gasztronómiai fesztiválra június 1-3-ig kerül sor a Dísz téren. A részletekről a városházán tartottak sajtótájékoztatót a szervezők.

Balaicz Zoltán polgármester elmondta: 2014-ben vetődött fel a város idegenforgalmának és turisztikai elemeinek fejlesztése. Ennek kapcsán több új kezdeményezés is született, illetve „frissítették” a város hagyományos rendezvényeit.

Bővül a gasztronómiai hétvége

Az újítások között szerepel két – immár második alkalommal megrendezésre kerülő – nyári program, a Street Food hétvége és a Restart Fesztivál. A polgármester elárulta: eleinte kissé bizalmatlan volt a Street Food Weekenddel kapcsolatban, hogy hogyan fogadják majd a zalaegerszegiek és a környékbeliek az itt árusított ételeket. A tavalyi rendezvény azonban nagyon jól sikerült, beváltotta a szervezők reményeit. Fiatalos lendületével pedig jól illeszkedik a város fesztiváljainak sorába. Ráadásul egy divatos jelenségről van szó: a street food, vagyis az utcán árusított, akár kézben is elfogyasztható étel, a városi lét egyik fontos eleme lett az elmúlt években. Olyannyira, hogy egy komplex, több napos programot is lehet szervezni az ételkóstolás mellé.

Felvétel a tavalyi fesztiválról

Az idei fesztiválon lesz több újdonság is. Mint azt Horváth Szilárd szervező, a Városmarketing Iroda vezetője elmondta, kétnaposról háromnaposra bővül az esemény. Tizenöt helyett idén huszonkét food truck-ból vásárolhatunk, és lesznek kísérőrendezvények is. A szombati napon például Simon Tamással, a Mimosa kávézó tulajdonosával közreműködve egy elektronikus zenei programra kerül sor, mely a Street Electronic Fesztivál nevet kapta. Az este folyamán hét neves lemezlovas szórakoztatja majd a közönséget a kilencvenes és kétezres évek slágereivel.

Szintén a fesztivál keretein belül rendezik meg a „Zalaegerszeg tortája” versenyt, melyre május 27-ig jelentkezhetnek amatőrök és cukrász végzettséggel rendelkező magánszemélyek, de akár tanulók is. Nevezni úgy lehet, hogy az elkészült torta fotóját, és receptjét el kell küldeni a Városmarketing Iroda e-mail címére. A zsűri ezekből választja ki a tíz döntőst, akik június 2-án a Báthory-iskola tanműhelyében, ellenőrzött körülmények között süthetik meg tortájukat. Az eredményhirdetésre másnap az Arany Bárány szállodában kerül sor. A nyertes desszert egy évig viselheti a Zalaegerszeg tortája címet, a tervek szerint pedig profi cukrászok munkája révén a város cukrászdáiba is eljutna. Elhangzott: a zsűri előnyben részesíti, ha valaki zalai alapanyagokból, gyümölcsökből dolgozik.

A szervezők nevében Szabó Zoltán elmondta: a Street Food Weekend kínálatában idén is megtalálhatók lesznek a különféle grill ételek, hamburgerek, kolbászok, tortillák, édes- és sós palacsinták, valamint hűsítő italok és desszertek.
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK