2024.07.21., vasárnap - Dániel, DaniellaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Village Food: falusi étkek seregszemléje

2019. május 19. vasárnap, 18:55
Szerző: -pet-; Fotó: pP
Hétvégén került megrendezésre a zalaegerszegi skanzenben az első Village Food Fesztivál. A Göcseji Múzeum új kezdeményezése a hagyományos göcseji ételekre kívánta felhívni a figyelmet. Némelyiket újragondolt, egészségesebb változatban készítették el a látogatóknak.

Különféle prószák, lepények, kolbászos bableves, káposztás ételek, dödölle, rétes, kolbász-és más disznóságok, illetve palacsinta és házi sütemények is várták többek között a vendégeket. A gasztronómiai kínálat mellett szaktanácsadásra, főzési bemutatóra és kulturális műsorokra is sor került.

A rendezvény célja az volt, a tájegységre jellemző ételeket kicsit máshogy készítve és tálalva mutassák meg az érdeklődőknek, igazodva a 21. század igényeihez. Megtartva persze az eredeti ízvilágot.

A szombati rendezvénynek közel 1200 látogatója akadt; az egyes porták menüi gyorsan fogytak, közben egy szakmai zsűri a "Göcseji Falumúzeum borát" is kiválasztotta.
A múzeum új kezdeményezését üdvözölte Balaicz Zoltán polgármester is, aki elmondta, hogy a Village Food Fesztivál jól illeszkedik a város többi fesztiváljának és gasztronómiai eseményének sorába.

A szervezők jövőre is szeretnék megrendezni a falusi étkek seregszemléjét.

MEGOSZTÁS

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK