2024.07.22., hétfő - MagdolnaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Zárult a tavaszi főzőtanfolyam

2019. április 15. hétfő, 18:27
Szerző: B.K.; Fotó: B.K.
Tizenkettedik „szemeszterét” zárt a Zalaegerszegi Egyesített Bölcsődék által szervezett főzősuli az Űrhajós bölcsődében. A hat éve életre hívott program a gyorsan, könnyen, finomat és egészségeset étrendet célozta meg.

 Mind a korábbi alkalmakkor, most is Monori Krisztina dietetikus és Szakonyné Bertalan Beáta vállalták a munka dandárját. Ezúttal a húsvéti készülődés jegyében készült répatorta és édesburgonyás tojássaláta. Segítő kezekben nem volt hiány, s örömmel konstatálta Prenner Zsuzsanna intézményvezető, hogy míg eleinte csak az anyukák vettek részt a programban, most már az apukák és a kisebb-nagyobb gyerekek is jelen vannak.

Veszek még egy picit

Sőt akadnak olyan anyukák, akinek már a csemetéi kijárták a bölcsit, de mégis visszajárnak erre a félévenként három alkalmas rendezvényre, mely egyébként bármely érdeklődő számára nyitott. Az egészségvédő, szemléletformáló programot felkarolta a Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület is, a Ládafia projekt keretében. Házi asszonyként pedig Balaicz Zoltánné van évek óta mindig jelen. A receptek egy részéről kiadvány is napvilágot látott, illetve az internetes oldalon keresztül is lehet ez ügyben informálódni.

A „Lóci menza” névre keresztelt főzőtanfolyam további jelszavai között szerepel, az egyórán belül legyen kész is. Mégsem összecsapott gyors vacsikról van szó, hanem még az apukáknak is ízlő reform ételekről. A közös főzés végén persze jön a közös étkezés, ahol eleinte bátortalanabbul, majd határozottban hangzott fel, a „veszek még egy kicsit” mondat. A résztvevők pedig nemcsak a szakemberektől, hanem egymástól is kaphatnak tanácsokat, tippeket, így biztos mindenki valami újdonsággal, újító ötlettel térhet haza.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK