2024.07.12., péntek - Izabella, DalmaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

180 ezer lakosnak kézbesít csomagokat

2022. március 15. kedd, 11:41
Szerző és fotó: Antal Lívia
Logisztikai depót épít a Magyar Posta Zalaegerszegen a Fuvar utcában. A több mint egy milliárd forintos zöldmezős beruházás az alapkőletétellel indult március 9-én. A tervek szerint még az idén átadják a 2700 négyzetméteres üzemet, ahol közel 60 embert foglalkoztatnak majd.

Logisztikai depót létesít a Posta Zalaegerszegen

Dr. György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára azt mondta, a pénzügyi szektor mellett a logisztika is stratégia fontosságú, ezért nagyra értékelendő, hogy a Magyar Posta végigkíséri a magyar vállalkozásokat a digitalizáció és az e-kereskedelem világába való belépésben, hogy azok megvessék lábukat először a hazai piacokon, majd a világgazdaságban is. A posta beruházásai sem álltak le a pandémia alatt, hiszen Zalaegerszegen is fejleszt. Országos logisztikai hálózatának újabb üzemét több mint egy milliárd forintból építi fel.

Balaicz Zoltán polgármester arról beszélt, hogy az elmúlt években a járműipari tesztpályának is köszönhetően számos cég települt be az északi ipari parki övezetbe, ahol a Magyar Postával újabb beruházó lépett színre. Hozzátette, hogy a Metrans több tíz milliárd forintból konténerterminált épít fel a városban, ami együtt azt mutatja, hogy a logisztika nemcsak Európában, de hazánkban és Zalaegerszegen is egyre nagyobb szerepet tölt be.

A képen balról dr. Pál Attila, az alapkőletételnél Láng Géza, Vigh lászló, Balaicz Zoltán, dr. György László és Varga János

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos azt hangsúlyozta, a járműipari tesztpálya mágnesként vonzza a beruházókat Zalaegerszegre a világ számos pontjából, ami a város tekintetében is további fejlesztéseket tesz lehetővé.

Láng Géza, a nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyért felelős helyettes államtitkár azt mondta, a magyar állam, mint tulajdonos elvárja, hogy a Magyar Posta hosszú távon a belföldi kiscsomagpiac elsőszámú szolgáltatójává váljon. Ehhez szükséges a postai logisztikai infrastruktúra megújítása, és a lehető leghatékonyabb csomagfeldolgozási rendszerek bevezetése.

Varga János, a Magyar Posta Zrt. logisztikai üzemeltetési igazgatója elmondta, hogy a tervezett 19 vidéki depóból a fele már megépült vagy most épül, 2023-ig pedig a teljes logisztikai infrastruktúra megújul. Korszerű automata szortírozó rendszert és informatikai megoldásokat telepítenek a zalaegerszegi logisztikai központba is, amely 182 zalai települést lát el, és nagyjából 180 ezer lakos számára kézbesít majd csomagokat.

Az eseményen a Zala Megyei Önkormányzatot dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke képviselte.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK