2024.07.22., hétfő - MagdolnaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

A változáskezelés és a modern technológia került a középpontba

2023. november 16. csütörtök, 09:30
ZalaMedia
November 13-17. között az ország tíz városában rendezik meg a 16. Fiatal Vállalkozók Hete programsorozatot, melynek zalaegerszegi programját a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központjában rendezték. Az idei rendezvény időszerű kérdéseket próbált megválaszolni, mint például a mesterséges intelligencia forradalma, a helyes időmenedzsment és a világban zajló változások kezelése.

Fiatal Vállalkozók Hete Zalaegerszegen is

A Fiatal Vállalkozók Hete évente, országszerte immár másfél évtizede inspirálja fiatalok ezreit, hogy vállalkozást alapítsanak, vagy fellendíthessék karrierjüket. Gál Katalin, a FIVOSZ Zala Vármegyei elnöke köszöntőjében utalt arra, hogy hasznos tudással és megfelelő eszközökkel segítik azokat a fiatalokat, akik eldöntötték, hogy vállalkozók lesznek.

A rendezvény vendége volt Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város polgármestere, aki a vármegyeszékhely beruházásairól, innovatív fejlődéséről, munkaerőpiaci helyzetéről beszélt. Kiemelte, hogy míg 2014-ben munkanélküliséggel küzdött a város, ma pedig már munkaerőhiánnyal kell megbirkózniuk. A problémát hosszútávon nem a külföldi munkaerővel próbálják megoldani, hanem letenyei és nagykanizsai térségből a munkaerő integrálásásával, illetve a helyi szakképzés és az egyetemi oktatásnak az erősítésével. Problémát jelent továbbá a generációváltás kérdése is, amely sok zalai vállalkozásnak nehézséget okoz.

A folytatásban a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány képviseletében Halász Eszter projekt manager mutatta be az alapítvány tevékenységét, valamint az Enterprise Europe Network által nyújtott lehetőségeket is bemutatta, mely a nemzetközi ambíciókkal rendelkező kis- és középvállalkozások számára nyújt támogatást.

Joós Attila, a Webmark Europe Kft. ügyvezetője már a jövőt is beleszőtte az előadásába, hiszen az AI, azaz a mesterséges intelligencia egyre jobban bekúszik a vállalkozások életébe, melyre még nincsen mindenki felkészülve.

Ruzsics Zsolt Péterné, a NAV ügyfélkapcsolati referense a kezdő vállalkozások támogatásáról tartott prezentációt, valamint bemutatta az adóhivatal Mentor Programját.

Lambertné Katona Mónika, a ZSZC Csány László Technikum szakmai igazgatóhelyettese „Vállalkozásmenedzselés mesterfokon” címmel az elmúlt harminc év tapasztalatából készített kivonatot, felvillantva módszereket, eszközöket az előadásában. Kiemelte, hogy jó tervezéssel, önmagunk menedzselésével el lehet érni a célokat.

A programot kerekasztal beszélgetés zárta, melyben Balogh Ádám, a VOSZ Zala Vármegyei elnöke, Böjte Sándor Zsolt, a Böjte Ékszer tulajdonosa, Péntek Károly, a Windoor csoport vezetője, Joós Attila, Lambertné Katona Mónika, Ruzsics Zsolt Péterné és Gál Katalin beszélgetett saját tapasztalatokat felelevenítve a vállalkozások nagy buktatóiról és sikereik hátteréről.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK