2024.05.26., vasárnap - Fülöp, EvelinZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Ingatlankezeléstől a munkáshotelig

2024. április 23. kedd, 08:05
Szponzorált tartalom; Szerző: Sámel József
Önkormányzati ingatlanok kezelésével, bérbeadásával, építőipari tevékenységgel, hibaelhárítással, karbantartással, társasházi közös képviselettel, munkáshotel üzemeltetésével és épületek, irodák takarításával foglalkozik egyebek között a zalaegerszegi LÉSZ Kft. A cég munkájáról Pais Kornél ügyvezetővel beszélgettünk.

Beszélgetés Pais Kornéllal, a LÉSZ Kft. ügyvezetőjével

- A Lakáskezelő, Építőipari és Szolgáltató Kft.  Zalaegerszeg önkormányzatának százszázalékos tulajdonú cége – adott tájékoztatást az ügyvezető, hozzáfűzve: az önkormányzatnak és a lakosságnak egyaránt nyújtanak szolgáltatásokat, de piaci alapon is dolgoznak. – Az egyik fő szolgáltatási körünk az önkormányzat által ránk bízott ingatlanok kezelése, bérbeadása. Irodák, garázsok pályáztatásával foglalkozunk. A másik rész a több, mint hétszáz önkormányzati lakás bérbeadása a tulajdonos határozata alapján. Ezeknek az üzemeltetése, igény szerint veszély- és hibaelhárítása, karbantartása, valamint – a források rendelkezésre állása mellett – folyamatos felújítása. A munkálatokat elsősorban saját szakembereinkkel, partnereinkkel végezzük. Évente átlagosan 18-25 épületet, illetve lakásbelsőt tudunk megújítani. Ehhez kapcsolódik egy másik tevékenységi körünk, mely nem más, mint - az éves üzleti tervünkben meghatározottak szerint, a tulajdonos képviseletében - a társasházak karbantartási és felújítási munkálatok költségeinek finanszírozása.

Pais Kornél kiemelte: építőiparral kapcsolatos kivitelezési, felújítási, karbantartási tevékenységet is végeznek. E körben nem csak a lakások, hanem egyéb (megrendeléses, pályázatokhoz kapcsolódó, stb.) szerződéses munkák tartoznak.

- Elsősorban közterületi padok, hulladékgyűjtők, járdák, lépcsők, korlátok, játszótéri eszközök karbantartása, javítása, adott esetben bontása és telepítése szerepel a tevékenységeink között. Zalaegerszegen összesen több, mint 90 játszótér található, mindez nem kevés feladatot jelent számunkra.

A LÉSZ Kft. társasház kezelési közös képviseletet is ellát, ezt a feladatot piaci alapon végzi a cég. 

- Nyolc fővel végezzük ezt a munkát jelenleg, a régebbi épületek mellett egyre több a vadonatúj. A tevékenységgel kapcsolatos megkeresés folyamatos. Igyekszünk, hogy ezt a munkát is a lehető legmodernebb technológiákkal végezzük, így például lehetővé tesszük a távoli elérést, valamint könyvelést, az online felületen való ügyintézést a lakók számára. E területen meglehetősen nagy a verseny, de úgy gondoljuk, hogy a korrekt, biztonságos és modern szolgáltatásinkkal meg tudjuk őrizni a piacvezető szerepünket.

A LÉSZ Kft. üzemelteti Zalaegerszegen a Munkáshotelt.

- Az önkormányzattal 2019-ben kötött szerződés alapján működtetjük a létesítményt. A feladat, hogy szállást biztosítsunk a velünk évek óta kapcsolatban álló cégek (köztük műszaki és fémipari tevékenységet végző vállaltok) azon munkavállalóinak, akik a városban és környékén dolgoznak. A Vizslaparkban található Zalaegerszegi Munkáshotel hetven szobás, ezek többsége saját fürdővel, konyhával rendelkezik. Összesen több, mint 170 fő befogadására alkalmas, cél, hogy a nemrég történt teljes felújítás után a lehető legszínvonalasabban működtessük. Folyamatosan várjuk azon cégek jelentkezését, akik dolgozóiknak az említettek szerint kívánnak szállást biztosítani.

Az ügyvezetőtől megtudtuk, hogy a LÉSZ Kft. kiegészítő szolgáltatásokat is végez, ezek egyike  a cég saját tulajdonú lakásainak bérbeadása.

- Társasházi, irodai, intézményi takarítást, illetve területrendezést is végzünk, ezt a tevékenységet jelenleg három fő látja el. A LÉSZ Kft. dolgozóinak száma egyébként jelenleg 53 fő. Itt kell elmondanom, hogy évek óta kapcsolatban állunk a Szakképzési Centrummal és az Iparkamarával annak érdekében, hogy segítségükkel, közreműködésükkel biztosítsuk a cégünk számára a szakemberek képzését, utánpótlását. A speciális feladatokat is vállalunk, végzünk, ezek közé tartoznak egyebek mellett a túraútvonalak kialakításával, karbantartásával kapcsolatos munkálatok, de készítettünk Mária kegyhelyet, állítottunk szobrokat és kereszteket is – tette hozzá Pais Kornél.


LÉSZ Kft.
www.leszkft.hu
8900 Zalaegerszeg, Kert utca 39.
Telefon: 92/312-730, 92/511-670
80/204-383 (Ingyenes vezetékesről)
Városi ügyfélszolgálati iroda:
Zalaegerszeg, Deák Ferenc tér 3-5/C
Telefon: 92/708-219

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK