2024.04.15., hétfő - Anasztázia, TasZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Közgazdász délutánt rendeztek a Zalaegerszegi Egyetemi Központban

2023. november 10. péntek, 20:26
ZalaMedia
A költségvetési politika, az államháztartás felépítése és a gazdasági folyamatok bemutatásának témakörére épült a Magyar Közgazdasági Társaság Zala Megyei Szervezete (MKT), a VOSZ Zala Vármegyei Szervezete és a Pannon Egyetem Zalaegerszegi Egyetemi Központ közös szervezésében megvalósuló Közgazdász Délután program.

Minden esélyünk megvan, hogy nemcsak a gyerekeinknek, a fiataloknak, hanem az unokáinknak is lesz világuk

Az Infocentrum Nagytermében tartott rendezvény nemcsak a vállalkozóknak, hanem a hallgatóknak is szolgált érdekes tényekkel, összefüggésekkel. Dr. Csanádi Ágnes, egyetemi docens, az MKT zalai szervezetének alelnöke felvezető gondolataiban elmondta, az 50 éves jubileumát ünneplő megyei közgazdasági szervezet évzáró programjára olyan témát választottak, ami méltó az ünnepi évhez és aktuális gazdaságpolitikai kérdéseket boncolgat. Erre a különleges alkalomra Prof. Dr. Kovács Árpádot, a Költségvetési Tanács elnökét kérték fel, aki „Gazdaság, államháztartás Óperencián innen és túl - 2023 késő ősz” címmel tartott előadást, mely nem csak a száraz tényeket, hanem a kiváló előadó saját véleményét, tapasztalatát is tartalmazta. Belepillanthatott a hallgatóság a Költségvetési Tanács munkájába, a magyar gazdaság jelenlegi helyzetébe és zárásképpen valamelyest bizakodást jelentő gondolatokat is kaptak a továbbiakhoz.

-Optimista módon úgy látom a dolgot, hogy nem lesz olyan helyzet, ami végleges problémát okozhat, de nem egyszerű évek következnek számunkra. Minden esélyünk megvan, hogy nemcsak a gyerekeinknek, a fiataloknak, hanem az unokáknak is lesz világuk - mondta útravalónak Prof. Dr. Kovács Árpád. 

Az előadás után zártkörű kerekasztal-beszélgetéssel ért véget a Magyar Közgazdasági Társaság Zala Megyei Szervezete jubileumi évének programja. 
 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK