2023.06.02., péntek - Kármen, AnitaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Vállalkozol, vállalkoznál?

2018. november 16. péntek, 11:15
Szerző és fotó: Antal Lívia
Hogyan legyél sikeres fiatal vállalkozó? – erre a kérdésre kaptak válaszokat az érdeklődők a Fiatal vállalkozók hete zalaegerszegi rendezvényén, melynek a ZalaZone járműipari tesztpálya fogadóépülete adott helyet.

Segítség fiataloknak a sikerhez vezető útról

Idén november 13–19. között tartják Fiatal vállalkozók hetét, vagyis ezekben a napokban a világ 170 országában. A hazai rendezvény házigazdája a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége (FIVOSZ), amely tizenegyedik alkalommal, míg a szövetség Zala megyei szervezete harmadik alkalommal veszt részt a programon, mondta el érdeklődésünkre Böjte Sándor Zsolt önkormányzati képviselő, a FIVOSZ nyugat-dunántúli régiójának elnöke.

A szövetség célja, hogy kineveljék azt a következő vállalkozói generációt, akik cégeiket hosszú távon sikeresen vezetve megerősítik a hazai KKV szektort. A FIVOSZ szolgáltatásaival és kapcsolatrendszerével igyekszik segítséget nyújtani a vállalkozásindításban és -vezetésben a 18 és 40 év közötti fiataloknak, amellett, hogy ellátja Magyarországon, illetve Európában is a fiatal vállalkozók érdekképviseletét.

Középen Nagy András, Gál Katalin és Böjte Sándor Zsolt

Ezzel a rendezvénnyel is azokat a fiatalokat kívánták megszólítani, akik már kezdő vállalkozók, vagy most szeretnének vállalkozásba kezdeni. Az előadások témája is e szerint alakult, hogy a fiatalok kellő inspirációt kapjanak egy sikeres vállalkozás példáján át, illetve ismerjék meg azokat a támogatási lehetőségeket, melyek igénybe vehetők az induláshoz.

November 14-én, a rendezvény napján jelent meg A fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása kiírás, amit Zala megyében kizárólag a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány kezel. Nagy András ügyvezető igazgató elmondta, a tavasszal induló projektben a jelentkezők először vállalkozási ismereteket kapnak egy 80-90 órás képzés során. Ezt követően üzleti tervet készítenek vállalkozásuk indításához, ami ha megfelel, elég komoly összeghez juthatnak. Akár 5 + 10 millió forinthoz, melyből 5 millió forint vissza nem térítendő támogatás, míg 10 millió forint kamatmentes hitel. A támogatást többek között eszközbeszerzésre, jogi tanácsadásra vagy irodabérletre költhetik.

Ha valaki fejlődni szeretne, és megvalósítani kitűzött céljait, annak legjobb lehetőség a vállalkozói forma. Viszont ha erre adja fejét, feltétlenül hinni kell magában, vélekedett Gál Katalin. Hét év külföldi tartózkodás után egy éve jött haza. Marketing és üzleti tanácsadás profillal egyéni vállalkozásba kezdett. Egy év alatt olyan sikeres projektek megvalósítója lehetett, mint például a 2018 legszebb menyasszonya. Munkájára egy regionális autó márkakereskedés is felfigyelt, ahol főállásban dolgozik, szinte szabadkezet kapva ötleteihez. Vállalkozását azonban nem adta fel, mert a saját főnöke lehet, de ha kell, akkor húsz órát is dolgozik egy nap. Mint mondta, nem igaz, hogy Magyarországon nem lehet boldogulni, ő a példájával rácáfol erre.

 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK