2024.05.26., vasárnap - Fülöp, EvelinZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Zalaegerszegi Patrióta Klub alakult

2020. június 12. péntek, 13:26
Szerző: Bánfi Kati; Fotó: B.K.
Alakuló ülést tartott a Zalaegerszegi Patrióta Klub 31 vállalkozó taggal. A több éve jótékonyan működő Zrinszki Alapítvány kezdeményezésére létrejött várossegítő csapat már a korlátozások idején megkezdte tevékenységét, viszont közös összejövetelre csak most kerülhetett sor.

Néhány hónappal ezelőtt kezdeményezte a hamarosan egyesületi keretek között működő patrióták klubját Zrinszki István, a Zrinszki Alapítvány vezető koordinátora. Mint elmondta, mostanra beérett ennek a gyümölcse, hiszen 31 tagot, több mint 9 millió forint befizetett tőkét tudhatnak magukénak és már a korlátozások idején is tudtak adakozni (10 ezer darab arcmaszk, arcvédő pajzsok).

Vállalkozók nemes céllal

Hangsúlyozta, hogy nem a manapság divatos vállalkozói klubról van szó, hanem kifejezetten jótékony célú kapcsolódásról. Negyedévente tervezik a gyűléseket, de ennél gyakoribb lesz a kapcsolattartás. Azt is szeretnék, ha a tagság bővülne. A csatlakozni kívánók, illetve támogatást kérők, egyelőre az alapítványon keresztül tudnak informálódni (www.zrinszkialapitvany.hu, illetve a közösségi oldalon). 

- Jó emberek, jó vállalkozók, nemes cél érdekében fogtak össze. Közös volt a döntés, melyet pénzzel, kapcsolati tőkével, egyéb erőforrásokkal valósítunk meg. Mindez olyan időszakban, amikor a vállalkozókat is megviselte a gazdasági helyzet – mondta Zrinszki István.

A rendezvényen a város vezetése és az eddig már támogatott intézmények képviselői is jelen voltak. Balaicz Zoltán polgármester megjegyezte, bajban ismerszik meg ki a barát. A mostani helyzet a városnak 2 milliárd forint mínuszt hozott (6 milliárdos a költségvetés), melyet a polgárok is érzékelnek, s szűkebb esztendők várhatók. Különösen fontos ezért a jó szándék, a korrekt, segítőkész vállalkozói hozzáállás. Aki bajban ad, kétszeresen ad, mondta a köszönő szavak között.

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos elmondta, a jelenlévő vállalkozók közül többen a nulláról építkeztek fel, így meg tudják becsülni azt, amijük van és jó szándékú emberek tudtak maradni. Dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott úgy fogalmazott, a vállalkozók szorgalmasak és tartásuk van. Példát mutatnak ebben és arra is, hogyan kell összefogni, pénzt jó célra fordítani, hogy a szerencsésebb sorsúakra lehet számítani Zalaegerszegen. 

A vacsorával egybekötött alakuló ülésen, amit mérföldkőnek tituláltak az úton, minden klubtag oklevélben részesült.  A jelenlegi tőkére alapozva a patrióták hamarosan pályázatokat írnak ki. Ennek elbírálásában mind a 31 vállalkozó részt vesz majd a legközelebbi, szeptemberi ülésen. De sürgős segítségkérőket előbb is támogatni fognak, ígérte Zrinszki István. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK