2024.06.20., csütörtök - RafaelZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Az „István, a király” diák változatban, egerszegi döntőssel

2020. április 14. kedd, 13:30
Szerző: Bánfi Kati
Az „István a király iskolába megy”, azaz a rockopera gyerekszereplőkkel való előadására hirdetett országos válogató három legjobbja között van Réka szerepében Mrakovics Míra, az Eötvös-iskola hatodik osztályosa. Zala megyéből egyetlen indulóként pályázott a szép hangú lány, és 53 társával mérte össze tudását Zalaegerszeg újabb büszkesége.

Miközben szinte minden iskolai versenyt lemondtak a mostani rendkívüli helyzet miatt, a Kárpát-medence egész területén meghirdetett „István, a király iskolába megy” még tartja magát. Szólisták és csoportok jelentkezhettek a tavaly évvégén meghirdetett pályázatra és a zsűri, illetve a közönségszavazatok alapján legjobbnak ítélt produkciók kerültek a döntőbe.

Továbbra is várják a közönség támogató szavazatát

Mrakovics Míra a legjobbak között

Így zalaegerszegi sikertörténet is van. Az Eötvös-iskola hatodikosa, Mrakovics Míra, Réka szerepében az első három közé énekelte magát. Míra kiemelkedően szép hangjával már évek óta sikeresen szerepel népdaléneklési versenyeken, de találkozhattunk vele tavaly a ZegaSztár fellépői között is. Felkészítője, Standi Gyuláné esélyesnek látta a tehetséges kislányt a próbatételre.

- A pályázatra csoportos vagy szóló produkcióval lehetett jelentkezni. Az előbbi olyan sok feladattal járt volna, amit nem tudtunk vállalni. Viszont Míra különleges hangja és kifejezetten népdalos hangszínezete jól illik Réka dalához. A jelenet többi szereplőjét osztályom, a 7.b. tanulói alakították az előírt videófelvételen. A produkció felvétele az iskolában történt, Tompos-Horváth Ildikó munkájának köszönhető, ahogy a szerkesztés és vágás is. A szükséges kellékeket a Hevesi Sándor Színháztól kaptuk. Az alapítványi bál volt a bemutató főpróbája – mondta Standi Gyuláné.

Hogy hogyan tovább?

- Jelenleg online, messengeren keresztül készülünk, a feltehetően májusi döntőre, egy újabb dallal. A kottát már megkaptuk. Köszönjük, és újból számítunk a közönség támogató szavazatára.

Szavazni lehet a https://www.iskolasistvan.hu/szavazas oldalon.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK