2022.08.13., szombat - IpolyZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Gazdag tavaszi kínálat a zeneiskolában

2019. május 05. vasárnap, 18:59
Szerző: Bánfi Kati; Fotó: B.K.
Programokban gazdag tavaszról számolt be Győrffyné Könczöl Tímea, a Pálóczi Horváth Ádám Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Igazgatója. Köztük egy új, az óvodást korosztályt megszólító kezdeményezésről.

Naptárára nézve sorolja a helyi és Dunántúlt átölelő versenyeket, melyeket vagy szerveztek, vagy résztvevői voltak. Illetve a hagyományos és új rendezvényeket, ahol a diákok megmutathatják tudásukat, vagy másokat támogatnak művészeti tevékenységgel. Köztük több jótékonysági koncert, legutóbb hátrányos helyzetű gyerekek beiskolázására a helyi Karitászon keresztül. De programot szerveztek a Magyar Művészetoktatás Napja alkalmából.

Nemcsak ekkor, hanem nyílt hetükön is igyekeznek a szülők figyelmét felhívni a zenei nevelés, a zene hatásának fontosságára a gyerekek életében. Ebbe a sorba illeszkedik legújabb programjuk a „hangszer simogató”, melyen 200 városi nagycsoportos óvodás vett részt. 

- Két részből áll ez a rendezvény – mondja az igazgatónő. – Először a vonósokkal és ütősökkel ismerkedhettek meg a kicsik, májusban pedig majd a fúvósok mutatkoznak be. Nagyon jó, hogy mindezt a mi tanítványaink, vagyis gyerekek közreműködésével valósítottuk meg. Testközelibb volt ez az óvodások számára, láthatóan és hallhatóan megérintette őket, amivel itt találkoztak. A zene kiegészült népmesével, interkaktív foglalkozással. Korábban a szomszédos Szent Család Óvodával volt már néhány közös programunk pályázat keretében. De ilyen, kifejezetten saját kezdeményezésű, pedagógiai célzatú, óvodásokat megszólító ez az elsől. S mivel jók voltak a visszajelzések szeretnénk ezt a jövőben is folytatni. 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK