2021.11.28., vasárnap - StefániaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Japán gyermekkórus Keszthelyen

2019. április 10. szerda, 20:24
Szerző: Horányi árpád; Fotó: H.Á.
A keszthelyi japán-magyar alapítású Életfa Általános és Művészetoktatási Iskola vendége volt a napokban a szigetországi Little Singers gyermekkórus.

Látogatásukra a Magyar-Japán Baráti Társaság keszthelyi szervezetének közreműködésével került sor országos jubileumi program részeként abból az alkalomból, hogy idén 150 éves a két nemzet közti diplomáciai kapcsolat. A találkozó az iskolában hagyományos Életfa napok keretében zajlott. A két napos esemény nyitányaként az intézmény diákjait és vendégeiket színházi játékba avatta be az Üveggyöngyjáték playback társulat, Kiss György Ádám vezetésével, majd a gyermekek táncházi rendezvényen vettek részt a Re Folk zenekarral.

Közös játékos programokat követően a zárónapon a Little Singers kórus Nobuhito Tsubakino karnagy vezetésével adott műsort a Helikon Kastélymúzeum tükörtermében. A koncertet megelőzően köszöntőt mondott az ünnepség védnökeként a Parlamenti Magyar-Japán Baráti Tagozat részéről Manninger Jenő országgyűlési képviselő és Babos Lajos, az iskola igazgatója, s visszatekintést tett az intézmény 22 éves múltjának mérföldköveire dr. Móroczné Komáromi Gyöngyi az iskola magyar alapítója.

Az ünnepi koncert nagyszámú közönsége kiemelkedően magas színvonalú énekhangverseny részese lehetett, a házigazda intézmény diákjainak és tanárainak közreműködésével együtt.
    

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK