2022.12.09., péntek - NatáliaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Jazz karácsony New Yorkból

2018. december 19. szerda, 17:23
Szerző: -pet-; Fotó: pP
A new yorki karácsonyok hangulatát idézte meg – a nagy érdeklődésre való tekintettel kétszer is – csütörtök este az az amerikai-magyar alkalmi trió, akik klasszikus jazz-dalokból válogattak zalaegerszegi koncertjükre.

A Mimosa kávézóban rendezett Jazz Christmas from New York című produkciónak természetesen vannak zalai gyökerei. A trió nagybőgőse, Farkas Norbert nagykanizsai születésű. A zenész két évvel ezelőtt a Mississippi folyón közlekedő egyik nosztalgia gőzhajóra szerződött bőgősnek.

Zalai nagybőgős a tengerentúlon

Ott ismerte meg a közös zenélés során Clotile Yanna énekesnőt – akivel idén házasságot is kötött. (Jelenleg Salt Lake Cityben élnek.) Az együttes harmadik tagja szintén magyar; Bartha Mátyás zongorista még a grazi egyetemen barátkozott össze Norberttel. Az elmúlt évek alatt sokszor zenéltek együtt, így került most Mátyás is a „karácsonyi” formációba.

A hangulatos esten örökzöld – a Mikuláshoz, karácsonyhoz és újévhez kötődő – jazz-slágerek csendültek fel. (Például Frank Sinatrától a Let it snow, vagy Roger Whittakertől a Christmas is here again). S bár a jazz nemzetközi fellegvára jelenleg New York, Farkas Norbert szerint az őshaza New Orleansban van, így a koncerten egészen a gyökerekig nyúlt vissza a zenekar.

 

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK