2021.10.17., vasárnap - HedvigZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Minden dal egy külön világ

2019. szeptember 01. vasárnap, 21:31
Szerző: -pet-
Harmincegy évvel ezelőtt alakultak, majd rövid zenélgetés után hosszabb szünet következett; olyan hétköznapi dolgok miatt, mint munka, másik zenekar, családi dolgok, és a többi. Nyolc évvel ezelőtt aztán újra összeállt a Körzeti Stúdió, s ugyan ezt az aktív periódust is követte némi szünet, mára elkészült az együttes első, önálló albuma.

Dolgos „Dodó” Péter alapító, énekes (akit a Bazooka együttes frontembereként is ismerhetünk) azt mondja, a Körzeti Stúdió csak saját szerzeményeket játszik, magyar nyelven. A szövegeket ő írja – melyek versesköteteiben is olvashatók – a zenét pedig a másik alapítótaggal, Sipos Zsolt gitárossal közösen szerzik.

Lemezbemutatóra készül a Körzeti Stúdió

Tavaly, a harmincadik évforduló alkalmából volt egy fellépésük a Bor-és Vadpörkölt Fesztiválon, s tulajdonképpen ez adta meg a végső lökést ahhoz, hogy folytassák a munkát. Kettőjükön kívül Farkas Gábor (basszusgitár), Tóth Ferenc (gitár) és Sipos Bence (dob) alkotja a csapatot. 

A Fehér füst című lemezen – melyet a színház stúdiójában rögzítettek – tíz szám hallható. Régebbi és újabb nóták egyaránt találhatók az albumon. Dodó szerint az anyag egységes, bár stílusát tekintve eklektikus, hiszen a rock műfajon belül számos irányzat megjelenik. Minden dal egy külön világ, ám a korongon szépen összebarátkoztak – fogalmazott. Hozzátette: a Körzeti Stúdiónak a lemezen hallható tíz dalon kívül van hét másik száma is, ezek akár egy újabb lemez alapját is képezhetik a jövőben.

A közönség legközelebb szeptember 6-án, pénteken 17.30-kor láthatja és hallhatja a zenekart, mégpedig az idei Bor-és Vadpörkölt Fesztivál Dísz téri színpadán.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK