2024.07.14., vasárnap - Örs, StellaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Térzene koncert gyermekkórusokkal

2024. május 26. vasárnap, 08:43
Szerző, fotó: Bánfi Kati
A XII. Zalaegerszegi Gyermekkórus Fesztivál előestéjén Térzene koncertre invitálták a közönséget. A rendezvényen öt énekkar adott ízelítőt repertoárjából a Dísz téren, május 24-én.

Velkey Péter, a polgármesteri hivatal humánigazgatási osztályának vezetője és Tóth László zongoraművész, a Városi Hangverseny- és Kiállítóterem igazgatója köszöntötte a résztvevőket. Elhangzott, a városi önkormányzat által létrehozott kétévenkénti kórustalálkozót, 2001 óta rendezik meg a zalai megyeszékhelyen.

A mostani XII. alkalomra Győrből, Kaposvárról és Veszprémből érkeztek a kórusok, a helybeli, Liszt- és Ady-iskola énekkarai mellett. A térzene koncerten csatlakozott a fellépőkhöz meglepetés vendégként a Zrínyi-gimnázium énekkara, mely csoport a közelmúltban a Helikon Fesztiválon arany minősítést és különdíjat érdemelt ki. 

A szereplő énekkarok 2-3 zeneművet adtak elő, többek között Kodály Zoltán és Bartók Béla műveit, illetve zalai népdalokat, műdalokat. A rendezvény végén a kórusok közösen énekelték el a „Száll a felhő” című gyerekkari művet. Haui Lóránt, a két évvel ezelőtti fesztivál nagydíjas győri Bartók Gyermekkar kórusvezetője vezényletével, zongorán kísért Tóth László. 
      

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK