2021.05.17., hétfő - PaszkálZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Új lemez Shabbyéknél

2016. december 15. csütörtök, 19:14
Szerző: -pet-
Karácsonyi lemezbemutató koncertre készül az idén 25 éves Shabby Blues Band zenekar. Ez már a hetedik albumuk, mely inkább rock and roll, mint blues. Legalább is ezt mondja Kránitz Tóni, az együttes vezetője.

Immár hagyomány, hogy minden évben szervezünk egy évzáró bulit. Arra gondoltunk, hogy ezt most összekötjük a lemezbemutatóval, annál is inkább, mert idén jubilál a csapat. A szeptemberi Vadpörkölt fesztiválon volt már egy szülinapi koncertünk, most pedig az új számokkal szeretnénk megismertetni a közönséget – fogalmazott a zenekar frontembere.

Negyedszázad blues és évzáró buli

Úgy érzi, hogy a mostani, Negyedszázad shabby blues című album a nevével ellentétben sokkal inkább rockos lett, és kicsit populárisabb is, mintha tisztán blues-album lett volna. Ezenkívül némi country és boogie is fellelhető benne. Köszönhető ez annak, hogy az együttes gitárosa és zeneszerzője, Gedeon „Gida” Attila végigjárta Amerikában a 66-os utat, s gyakorlatilag ez az élmény inspirálta az új lemezt.

Az albumon tizenkét új dal hallható, ebből tizenegy saját szám, egy pedig feldolgozás. Ez utóbbi szövegét – ami stílusosan egy karácsonyi dal – Kránitz Rita írta, a zenét pedig Gida dolgozta át. Szövegíróként szerepel továbbá Gál Szabolcs, az együttes énekese, valamint Lukács Sándor dalszerző, énekes is.

Kránitz Tóni elárulta: a koncerten – mely december 26-án 20 órakor lesz az Atlantiszban – tíz számot adnak elő az új lemezről, de régi nótákat is játszanak majd.

Az évzáró bulin – ami a Motoros Karácsony program keretében zajlik – fellép még a szlovén Black Hole Riders, valamint a Blöró és a Blues Company is.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK