2024.02.21., szerda - EleonóraZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Változatos zenei kínálat

2016. november 09. szerda, 21:09
Szerző: V.Zs.; -pet-
Harmadik alkalommal pályázott a zalaegerszegi Keresztury VMK a Cseh Tamás programra, melynek keretében jövő év június végéig 15 koncertet szervezhetnek.

A Nemzeti Kulturális Alaptól 2 millió forintot nyert az intézmény a programra, a belépőjegyek ára egységesen 1200 forint, a helyszín a PopUp Café. A Cseh Tamás program céljáról, a fellépő zenekarokról, énekesekről Flaisz Gergő a VMK igazgatója és Nagy Johanna közművelődési szakember számolt be sajtótájékoztató keretében. Mint elhangzott, kezdő, alternatív zenekarokat, még kevésbé ismert énekesek fellépéseit támogatja a program, és az a cél, hogy minél többen megismerjék őket és a zenéjüket. A pályázatnál figyeltek arra, hogy stílusában is sokszínű legyen a program és az underground műfaj legismertebb alakjai lépjenek fel Zalaegerszegen.

A Cseh Tamás program koncertjeiről – a VMK-ban

A Muriel koncertjére lapzártánkkor kerül sor. Fellépő együttesek még a program keretében: Bozo, Stahl Barbara, Nova Prospeckt, Amoeba, Beck Zoltán,  SoulClap, Ed is On, Jónás Vera, Balaton zenekar, Ripoff Raskolnikov, Fixi4, Antonia Vai, Lóczi játszik, Mongus And The Magnet.

Flaisz Gergő elmondta még: több nyertes klub is van Zalaegerszegen, akik a Cseh Tamás program keretében koncertekre várják az érdeklődőket. Mindemellett nagykoncertek is lesznek a városban, szintén több helyszínen. Tehát havonta több, 2-3 koncert is várja az érdeklődőket.

A Cseh Tamás programra pályázatot nyújtott be a maga a PopUp Café is. Cserpes Attila, a kávéház üzemeltetője érdeklődésünkre elmondta: 2,5 millió forint pályázati pénzt nyertek, amiből 13 koncertet szerveznek november 1. és június 30. között. Ezenkívül zajlanak az 1956-os évhez kötődő Romkocsma-pályázat rendezvényei is. Március 31-ig ennek keretében további öt zenekar koncertjére kerül majd sor.
A VMK pályázatával közösen, több mint huszonöt könnyűzenei koncertre válthatnak jegyet az érdeklődők. A repertoárt igyekeztek a kávézó stílusához igazítani, és a tavalyi fellépőkhöz képest újdonságokkal is jelentkeznek majd.
Cserpes Attila azt mondta: azért is nyerhetett ennyi klub támogatást, mert idén majdnem kétszer annyi pénzt osztott szét az NKA, mint tavaly. Míg 2015-ben 80 millió forint, idén 140 millió forint állt országosan rendelkezésre.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK