2018.04.24., kedd - GyörgyZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Versek és improvizációk a könyvtárban

2017. március 22. szerda, 18:54
Szerző: -pet-
Jazzköltészet címmel egy különös eseményre készül április 6-án 18 órától a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár. Versek és műfordítások hangzanak majd el, de nem hagyományos módon megzenésítve, hanem inkább improvizációs zenei kísérettel.

Tóth Imre költő, a program egyik szervezője érdeklődésünkre elárulta: Gyukics Gábor költő, műfordító volt az ötletgazda, tulajdonképpen az ő szellemi terméke a Jazzköltészet sorozat is. Budapesttől Bécsig több városban rendezett már hasonló esteket. Nemrég azzal kereste meg, hogy szívesen jönne Zalaegerszegre is; illetve hogy lépjenek fel együtt.

A zalaegerszegi Jazzköltészet programon így Gyukics Gábortól és Tóth Imrétől hangzanak majd el régebbi és friss költemények, műfordítások, melyeket Kardos Bozi Endre és Németh Zsolt zenészek kísérnek. Nem a költemények megzenésítéséről van szó, hanem improvizációról, zenei aláfestésről – tette hozzá a zalai költő.

A szervezők a kortárs költészetet szeretnék a zene által megismertetni és közelebb vinni a közönséghez. Egyelőre egyszeri alkalomról van szó, de gondolkodnak az esetleges folytatáson is.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL
CÍMKÉK