2024.06.21., péntek - Alajos, LeilaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Hipp-hopp és Pihe Ovi

2016. szeptember 06. kedd, 15:53
Szerző: -pet-
Év végéig színes és változatos programokkal, valamint számos újdonsággal várja a közönséget a Keresztury Dezső VMK, illetve a hozzá tartozó intézményegységek.

A részletekről Flaisz Gergő igazgató, valamint az egyes tagintézmények vezetői tartottak sajtótájékoztatót a VMK-ban. Az intézményhálózat vezetője elöljáróban elmondta: rengeteg új és érdekes program lesz az ősz folyamán. A rendezvényeket pedig úgy állították össze, hogy a lehető legkülönfélébb stílusú és ízlésű vendégek is találjanak kedvükre valót.

A VMk egyik újítása például a Pihe Ovi, mely szeptember 19-től hetente két alkalommal (hétfőn és csütörtök délelőtt) várja majd a szülőket és a gyermekeket. A foglalkozások – melyeket Kovács Kata énektanár vezet – célja a még nem óvodás korú gyerekek közösségbe szoktatása. A tematikus órákon részt vehetnek a szülők is, ám a kicsiket ott is hagyhatják, s közben ellátogathatnak a VMK-ban párhuzamosan zajló programokra. Ez az „árukapcsolás” célja is az intézménynek; míg a gyerekek a Pihe Oviban vannak, addig az anyuka például elmehet egy Pilates órára.

pihe ovi

A landorhegyi intézmény a jövőben tematikus napokkal is készül; főleg a szubkultúrák jegyében. A LandorJam elnevezésű programsorozat október 15-én kezdődik, mégpedig egy hipp-hopp nappal. Tíz órától körülbelül 100 négyzetméteren ezt a zenei kultúrát járja körül a rendezvény; többek között graffiti-bemutatókkal -és versenyekkel. A tervek szerint az egész VMK-t (még az igazgató irodáját is) falfirkákkal díszítik. Esete pedig a Hősök és az Akezdet Phiai ad majd koncertet. Napközben Dj-workshop és slam poetry is várja a látogatókat. Az igazgató az akcióval kapcsolatban elmondta: szeretnének megszabadulni a sztereotip „művelődési ház” képtől, és olyan programokat szervezni, melyek a fiatal korosztályokat is megmozgatják. A tapasztalatok szerint ugyanis őket a legnehezebb bevonzani az intézmény falai közé.

Flaisz Gergő elmondta: cél az is, hogy ismertebbé tegyék a PopUp Cafét is a városban. Így a hagyományos koncerteken kívül különféle beszélgetős esteket, előadásokat terveztek az őszre. A kávézóba költözik például a Nagy Réka klinikai szakpszichológus által vezetett Pszicho Est-sorozat, de gasztronómiai estekre is sor kerül. Az intézmény idén újra pályázott az országos Cseh Tamás-programra, így ha minden jól sikerül a PopUp-ban tizenöt könnyűzenei koncert is lesz a 2016/17-es évadban.

A Gönczi Galériában is folytatódnak majd a kiállítások. Nagy Kálmán festőművész szeptember 24-ig látogatható tárlata után Görgényi István festőművész műveiből nyílik válogatás, majd október 25-én egy népművészeti tárlat nyílik a Hevesi Népművészeti és Háziipari Szövetkezet, valamint a Fazekas-család jóvoltából.

Ami az egyes intézményegységeket illeti: mind az Art Mozi, mind az Apáczai Csere János Művelődési Központ, mind pedig a peremkerületi művelődési házak készülnek az ’56-os emlékévre, a Halloweenre és a Márton-napi ünnepkörre, valamint az adventre. A Kézművesek Házában szeptember 18-án kerül sor a hagyományos, immár 8. Gébárti „Tök jó!” Tökfesztiválra. Az Apáczai Művelődési Központban pedig október 18-án debütál új rendezvényként az Októberi Tök-muri.

Flaisz Gergő hozzátette: örülnek, hogy sikerült Zalaegerszegre hívniuk Zoránt, aki országjáró turnéjával november 3-án koncertezik majd a Sportcsarnokban.
Elkészült továbbá az intézményhálózat szeptember-októberi részletes műsorfüzete is, melyben minden fontos program megtalálható.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK