2023.09.25., hétfő - Eufrozina, KendeZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Album Nagy Kálmán munkásságáról

2021. december 01. szerda, 20:07
Szerző: -pet-; Fotó: pP
A festőművész 65. születésnapjára rendezett jubileumi kiállítás záróeseményeként mutatták be azt az albumot, mely szintén a jeles évforduló alkalmából készült. A kiadványba Nagy Kálmán festményei, novellája, valamint néhány róla szóló írás került.

A tárlat finisszázsán dr. Kostyál László művészettörténész ajánlotta az érdeklődők figyelmébe a színes kötetet, melyet maga Nagy Kálmán szerkesztett. Többek között elhangzott: a könyv nem afféle kiállítási katalógus, hiszen nemcsak a Gönczi Galériában bemutatott művek közül válogattak. Bár a tárlathoz hasonlóan, a könyv is az utóbbi évek alkotásaiból szemezget, de azért néhány régebbi festmény is szerepel benne.

 A 400 példányban megjelent album több tanulmányt tartalmaz, például Tóth Csaba, Kostyál László, sőt Boncz Barnabás jelenlegi és néhai gondolatait is olvashatjuk Nagy Kálmán művészetéről, de az alkotó életútjának főbb állomásai is megelevenednek. A művészettörténész szerint már ideje volt, hogy egy szép, keménytáblás kiadvány foglalja össze a festőművész munkásságát. Egy olyan kötet született, amit jó kézbe venni – hangzott el a rendezvényen, melyen a művész egy kisebb koncertet is adott zenésztársaival.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK