2024.05.20., hétfő - Bernát, FelíciaZalaegerszeg időjárása

Vezető hírek

Bemutatkoztak a Fischer-ösztöndíjasok

2017. szeptember 15. péntek, 23:46
Szerző: -pet-; Fotó: pP
A hagyományokhoz híven az Ady-iskola galériájában került sor a Fischer-ösztöndíj legutóbbi nyerteseinek beszámoló kiállítására. Az ösztöndíjat Fischer György szobrászművész (az iskola egykori tanára) halálát követően hívta életre a művész családja, valamint a ZAZEE Kulturális Egyesület, hogy érettségizett pályakezdő, vagy már felsőoktatásban részt vevő alkotóknak nyújthassanak anyagi támogatást.

Idén Bor Anna, Gyenes Júlia Boróka és Kauker Dóra részesült jutalmazásban, így az ő alkotásaikkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők a következő hetekben. A kiállítást Monok Balázs művésztanár ajánlotta a közönség figyelmébe, bemutatva a fiatal tehetségek eddigi pályafutását. Bor Anna és Gyenes Júlia Boróka zalaegerszegiek, s már nem ismeretlenek a helyi művészek, műkedvelők körében. Mindketten jártak az Ady-iskolába és Kölcsey-gimnáziumba is, ahol már gimnazista korukban részt vettek műveikkel kiállításokon.

Fischer Bence, Tóth Norbert, Monok Balázs, Bor Anna és Gyenes Júlia Boróka a tárlatnyitón

Anna jelenleg a Pécsi Egyetem Művészeti Karán tanul tervezőgrafikát, Boróka pedig a Képzőművészeti Egyetem festő szakos hallgatója. Kauker Dóra Veszprémből pályázott, hiszen az ösztöndíjat néhány éve nemcsak zalai származású, hanem dunántúli fiatalok körében is meghirdeti az egyesület. Ő szintén a Képzőművészeti Egyetem hallgatója. Pályamunkáival a geometrikus absztrakció műfaját képviselte. Bor Anna nemcsak ötletes, hanem szépen kidolgozott, színvonalas plakáttervekkel jelentkezett, Gyenes Júlia Boróka pedig színes, expresszív, kompozícióival pályázott, s ezek kerültek most kiállításra.

Tóth Norbert képzőművész, a Fischer-ösztöndíj egyik alapítója a tárlatnyitón elmondta: ez már a harmadik beszámoló kiállítása a 2013-ban életre hívott ösztöndíjnak, mely a fiatal alkotók fejlődését hivatott támogatni. Köszönetet mondott mind az Ady-iskola vezetésének, hogy befogadták az eddigi tárlatokat, mind pedig Fischer György örököseinek és ZAZEE egyesületnek, hogy munkájukkal segítették a működést és a pályáztatást.

A tárlat szeptember 29-ig látogatható.

MEGOSZTÁS

HETI TÉMA
Lapcsalád (pdf-tár)
Zalaegerszeg
Zalai Napló
Hévíz Keszthely
CÉGBOX
HÍRLEVÉL

Leiratkozás hírlevelünkről

CÍMKÉK